Căutare Live

In pensiunile de la munte s-a dat startul ospatului din Ajunul Craciunului

Pana se face inventarul darurilor, incepe ospatul. E cate-o masa bogata in fiecare casa. Dar parca nimic nu se compara cu festinul din pensiunile de la munte. De la sarmale, la berbecut la protap. Nimic nu lipseste din meniu.

Sarmalute din carne de porc crescut in ograda. Si infasurate in varza murata abia adusa din beci. Cat sa ajunga pentru toti turistii veniti in pensiunea din Tarlungeni, langa Brasov. Or fi cele mai gustoase din meniu, insa nu si cele mai spectaculoase.

Ca sa-i impresioneze pe oaspeti, maestru bucatar a pregatit si o pulpa de porc umpluta cu ciuperci si legume. A preparat si un coltet impanat cu usturoi si carnaciori. Un deliciu. Sunculita si toba se regasec si ele in meniul de Craciun.

In casa doamnei Virginia, din Bistrita Nasaud, se respecta insa, cu sfintenie, traditiile. Pe masa sunt numai prajituri cu blat de nuca, iar in vatra, se coace cozonacul.
S-a invartit toata ziua in bucatarie. Galustele, cum li se spune in partea locului la sarmale, sunt migaloase. Iar pe plita, in ceaun, au sfarait carnatii si sarmalele.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Castigul colindatorilor de oras in preajma Craciunului...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri