Antena Căutare

Inca 193 de scoli si-au suspendat cursurile din cauza gerului.In total, sunt inchise 373 de unitati de invatamant din 29 de judete

Inca 193 de scoli si-au intrerupt cursurile din cauza gerului si ninsorilor abundente, informeaza un comunicat de presa emis de Ministerul Educatiei. In total, 373 de unitati de invatamant din 29 de judete din tara si-au inchis portile.

Din cele 29 de judete, 18 inregistreaza maximum 10 unitati de invatamant in care nu se sustin cursuri, in timp ce, in restul, problemele sunt mai mari.


180 de unitati de invatamant din 16 judete isi suspendasera activitatea zilele trecute. Printre judetele in care s-au suspendat cursurile sunt Buzau (84 de unitati de invatamant), Alba (51 de unitati de invatamant), Botosani (47 de unitati de invatamant), Suceava (30 de unitati de invatamant) si Constanta (26 de unitati de invatamant).

Si in Bucuresti, doua gradinite din Capitala nu isi desfasoara activitatea din cauza unor probleme aparute la alimentarea cu gaze.

In 13 judete din tara, activitatea unitatilor de invatamant nu este afectata de temperaturile scazute si se desfasoara in mod normal.

Cadrele didactice monitorizeaza in permanenta prezenta la cursuri si tin legatura cu familiile pentru a verifica daca elevii pot ajunge fara probleme la scoala.

Inspectorii pot decide inchiderea scolilor atunci cand considera ca nu se pot desfasura cursurile in conditii optime, iar situatia se raporteaza zilnic la Ministerul Educatiei, cursurile urmand a fi recuperate ulterior.

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod galben de ninsori, viscol si polei care vizeaza intreaga tara, incepand de vineri ora 10.00 pana duminica ora 20.00. In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie. Statul de zapada va depasi 20 de centimetri.

Inca doi oameni au murit de frig in Romania. Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 24... Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x