Antena Căutare

Indemnizații mai mari, de la 1 ianuarie 2019! Iată care sunt românii care vor primi mai mulți bani

Sfârșitul anului aduce vești bune pentru sute de persoane, care vor beneficia de mai mulți bani, potrivit unei decizii ce a fost luată de curând. 

Sfârșitul anului aduce vești bune pentru sute de persoane, care vor beneficia de mai mulți bani, potrivit unei decizii ce a fost luată de curând.

Mai exact, persoanele din Vaslui care lucrează în cadrul instituțiilor publice și care au fost delegate sau detașate în alte localități ori care se deplasează în interes de serviciu vor beneficia de indemnizații mai mari, de la 1 ianuarie 2019.

Indemnizațiile pentru persoanele care se deplasează în interes de serviciu va fi de 20 lei pe zi, față de 17 lei, iar persoanele care se deplasează mai bine de 50 de kilometri va primi și o alocație de cazare de 230 de lei pe zi.

Astfel, persoana delegată/detasată într-o localitate situată la distantă cuprinsă între 5 si 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă beneficiază de o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi (față de 17 lei/zi cum prevede legislația în vigoare), indiferent de funcția îndeplinită sau de autoritatea/instituția în care își desfășoară activitatea. Persoana delegată într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă va primi, pe lângă indemnizația de delegare mentionată mai sus, și o alocație de cazare, în cuantum de 230 lei/zi. Aceste beneficii se acordă fătă prezentarea de documente justificative, conform Hotărârii 714/2018. Cu titlu de exceptie, în situatiile bine întemeiate, indemnizația de cazare va putea fi mai mare în cuantum maxim de 345 lei/zi. În această situatie, vor fi necesare documente justificative. Pe de altã parte, persoana detașată într-o localitate situatã la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care îsi are locul permanent de muncă ,va beneficia de cazare gratuitã de cãtre autoritatea sau institutia publicã la care este detasatã. Totodată, persoana delegată sau detașată are dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, asa cum este prevăzut în Hotãrâre, în funcție de modalitatea de transport și de tipul cheltuielii.

Ninsorile fac ravagii în toată ţara! Următoarele 24 de ore sunt critice: Stratul de zăpadă va crește considerabil... Mini vacanță pentru români! Câte zile libere vom avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x