Antena Căutare

Evaluarea psihotomatică a copiilor, suspendată! Înscrierile în clasa pregătitoare a anului 2020, afectate de închiderea școlilor

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare 2020 suferă modificări, după închiderea școlilor în perioada 11-22 martie, din cauza coronavirusului.

Evaluarea psihotomatică a copiilor, suspendată! Înscrierile în clasa pregătitoare a anului 2020, afectate de închiderea școlilor
Evaluarea psihotomatică, amânată

Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor născuți după 1 septembrie 2014, care trebuia să aibă loc până în data de 20 martie, se suspendă.

Contactată de Edupedu.ro, Aurelia Stănculescu, directoarea Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE – instituția din Capitală care realizează evaluarea psihosomatică a copiilor), a declarat că “în perioada suspendării cursurilor, se suspendă și evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor”.

“În momentul în care se reiau cursurile, reluăm activitatea de evaluare. Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare se prelungește cu o săptămână de la data reluării cursurilor“, a precizat Stănculescu, pentru Edupedu.ro.

Citește și: Ministrul Educației, planuri BOMBĂ pentru elevii care stau acasă, din cauza coronavirusului! Ce le-a cerut profesorilor

Aceasta a adăugat că, în acest moment, au mai rămas 24 de grădinițe unde psihologii trebuie să efectueze evaluarea psihosomatică a copiilor, dintr-un total de 177 de unități cu nivel de învățământ preșcolar în Capitală.

Potrivit aceleiași surse, înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor.

Citește și: Școlile s-au închis și reclamele s-au înmulțit. Raed Arafat este indignat: „Își bat joc de măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”

Precizările Ministerului Educației, după decizia ca școlile și grădinițele să fie închise până pe 22 martie:

  • “Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul național de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.
  • Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.
  • Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.
  • Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.
  • Toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.
  • Activitățile after school-urilor care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.
  • De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr. 6/09.03.2020).
  • În cadrul videoconferinței de astăzi, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a solicitat inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți să existe o informare și o comunicare continuă între cadrele didactice, părinți și elevi. Este foarte important ca în această perioadă în care cursurile sunt suspendate, elevii să nu se expună în spații aglomerate.
  • Menționăm că numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.”
Bărbatul internat cu coronavirus la Iaşi are o stare bună - este afebril şi nu pune probleme deosebite în acest moment... Fiica uneia dintre femeile infectate cu coronavirus a fost la școală până ieri! „Mama minorei nu a comunicat că a fost t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x