Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Sirenele antiaeriene au sunat la Timișoara! Moment cutremurător, la 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

La 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, sirenele antiaeriene vor răsuna, timp de câteva minute, la Timișoara. Revoluționarii vor ocupa, din nou, balconul Operei, ca să rememoreze momentele de atunci.

Sirenele antiaeriene au sunat la Timișoara!

Acestora li se va alătura actualul premier, Ludovic Orban. Primarul orașului, Nicoale robu, va fi și el prezent la eveniment.

Potrivit corespondentului Antena 3, Gabriela Mladin, sirenele vor răsuna timp de trei minute la Timișoara, marcând momentul eliberării orașului de sub regimul comunist, primul din România.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a participat, vineri, la Timişoara, la ceremonia de dezvelire a plăcii din bronz pe care preşedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump o dăruieşte oraşului în semn de omagiu adus eroilor care s-au jertfit pentru libertate, la 30 de ani de la Revoluţie.

„România nu este complet eliberată. Sper că ce a început acum 30 de ani să se completeze în viitorul apropiat”, a afirmat Zuckerman.

Placa din bronz care a fost trimsă de preşedintele SUA, Donald Trump, a fost aşezată pe clădirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii din Timişoara, care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţiei.

„Această placă este dedicată spre eternă amintire locuitorilor eroici ai Timişoarei şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului în Decembrie 1989. Dumnezeu să le binecuvânteze memoria! Dumnezeu să binecuvânteze poporul român! Donald J. Trump Preşedintele Statelor Unite ale Americii”, stă gravat pe placa memorială a preşedintelui Statelor Unite.

Aceasta a fost realizată de o firmă de construcţii din Timişoara, Constructim. Este turnată în bronz şi are 1.20mX0.80m.

Textul este scris atât în limba engleză, cât şi în română. În partea superioară e reprodusă emblema Casei Albe, iar în partea de jos a fost gravată stema Statelor Unite ale Americii.

sursa video: Antena 3

Recomandari