Căutare Live

La doar 14 ani, o copilă din Botoșani a devenit mamă. Ce le-a spus medicilor despre tatăl bebelușului

1 iunie 2020, Botoșani, România: În ziua în care ar fi trebuit să se bucure de copilărie, o fată de 14 ani devenea mamă. Iubitul minorei, mult mai mare decât ea, spune că o așteaptă acasă.

La doar 14 ani, o copilă din Botoșani a devenit mamă. Ce le-a spus medicilor despre tatăl bebelușului

monitorulbt.ro

Care ar trebui să fie preocupările unei fete de 14 ani? Școala, prietenii, joaca, nu? Pentru prea multe copile din România, realitatea este cu totul alta.

La doar câteva luni după ce a împlinit 14 ani, o fetiță din Botoșani și-a încheiat deja copilăria, după ce a adus pe lume un bebeluș.

Minora, care provine dintr-o comună din marginea judeţului Botoșani, a dat naştere unui băieţel de 3.690 de grame. Adolescenta a născut în maternitate, prin cezariană, iar în prezent atât ea, cât şi copilul sunt sănătoşi şi aşteaptă să fie externaţi, scrie monitorulbt.ro.

„Știi că gâtul tău poate să zboare? Ai grijă cum te uiți pe temele alea. Îți tai capul!” Înregistrare șocantă: Un student din Iași își amenință profesorul cu moartea

Întrebată, în spital, despre tatăl copilului, fata a dezvăluit că este un tânăr de 22 de ani, care abia așteaptă să îi primească acasă.

Potrivit statisticilor, în primele cinci luni din 2020 la Maternitatea Botoşani s-au născut 995 de copii, iar 35 dintre aceştia au fost aduşi pe lume de mame minore. Potrivit cadrelor medicale, în acest an a crescut ponderea de naşteri la 15-16 ani, iar trei fete au născut la 14 ani în această primăvară.

Educația sexuală în școli, subiect controversat

Georgia Gradu, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, susţine că şcoala nu vine în sprijinul elevilor, când vine vorba de educaţie sexuală.

„Este practic inexistentă şi la noi este foarte mare nevoie de ea. În relaţia cu părinţii mi-a fost foarte greu, nu-ţi vine uşor să vorbeşti despre asta. Este vorba de intimitate. Mometan, internetul este o variantă”, a declarat Georgia.

Răpită din fața școlii, de tatăl ei vitreg. Obligată să devină mireasă, la 12 ani, și mamă, la 13, Rosa trăit un coșmar, timp de două decenii: „Eram proprietatea lui”

Dan Barna, președintele USR, a făcut apel la Ludovic Orban și Marcel Ciolacu să ia măsuri față de o „iniţiativă nocivă din Parlament, care a fost strecurată pe ascuns”, şi care, susține acesta, poate avea consecinţe grave asupra viitorului copiiilor din România.

„Într-o lume modernă, educaţia e cheia către o viaţă reuşită. Să le negi copiilor dreptul la educaţie pentru sănătate, şi respectiv la educaţie sexuală, în baza unor frici medievale în situaţia în care informaţiile circulă în toate formele posibile pe orice ecran digital, este un gest de egoism şi iresponsabilitate tocmai pentru viitorul copiilor.

Copiii se protejează prin informaţie şi educaţie, nu prin obscurantism şi frică. Această abordare ne-a adus în situaţia de a avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană”, spune Dan Barna.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole
Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Cât de mare este posibilitatea de a te infecta cu Covid-19 în aeroport? Alexandru Rafila, mesaj pentru românii care vor ...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri