Antena Căutare

La începutul săptămânii viitoare, România ar putea depăși vârful pandemiei de Covid-19. Horațiu Moldovan: "Să nu reaprindem focare"

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că în România rata de vindecare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 este una mare, iar rata mortalităţii este mică prin comparaţie cu alte ţări din Europa. Mai mult, Moldovan susține că "cel mai probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Sistemul sanitar românesc poate primi, în secţiile de terapie intensivă, de două ori mai mulţi pacienţi cu COVID-19 faţă de numărul celor internaţi în prezent.

"Aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, explică Moldovan.

Citește și: Declarația pe propria raspunderea a fost actualizată! Intervalele orare de circulație ale vârstnicilor sunt menționate

Media de cazuri noi de Covid-19 este de 300 pe zi în România

"Dacă urmărim graficul în ultimele zile, aproape că se poate contura tendinţa unui platou, deci ne îndreptăm spre o medie de pacienţi confirmaţi pe zi cam de 300. Deci aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, cum dau impresia cifrele succesive că s-ar întâmpla, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”, a afirmat Horaţiu Moldovan, marţi seară, la un post tv.

Citește și: Un preot din judeţul Covasna critică şcoala online: ”Copiii nu au pâine pe masă, nu au curent şi nu au haine, la ce să folosească tabletele?”

Moldovan: Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”,

El a spus că în România procentul de vindecări este unul mare, iar rata mortalităţii cauzate de COVID-19 este mică, în comparaţie cu alte ţări europene.

"Obţinerea acestor rezultate este consecinţa respectării de către populaţie a măsurilor pe care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne le-au implementat. Dacă ne relaxăm prea mult, e posibil să reaprindem focare”, a adăugat Moldovan.

Întrebat care este capacitatea reală a sistemului sanitar românesc de a trata pacienţi care au nevoie de terapie intensivă, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat că în jur de 250 de români infectaţi au nevoie de internare la ATI şi că aceştia "au cele mai mari şanse, pentru că zona de terapie intensivă este cea de maximă tehnologie medicală”.

Părinții îşi pot lua zile libere și după 15 mai, până la încheierea anului şcolar. Proiectul a fost votat în Parlament!... „Tulpina de coronavirus apărută în Europa este mult mai contagioasă decât cea din China!”. Avertisment de la cercetători...
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei...
Horoscopul zilei de 30 mai 2023. Leii se simt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 mai 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Leului. Aceștia se...
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x