Antena Căutare

La mulți ani,Ciprian și Iustina. Astăzi îi celebrăm pe Sf Ciprian și Sf Iustina

La mulți ani,Ciprian și Iustina. Astăzi îi celebrăm pe Sf Ciprian și Sf Iustina. Afla semnificația numelor de Ciprian, Iustina, citind articolul a1.ro. Ce personalități din România își serbează astăzi onomastica

La mulți ani,Ciprian și Iustina. Astăzi îi celebrăm pe Sf Ciprian și Sf Iustina Galerie
Sfântul Ciprian | theodorosicon.wordpress.com

Astăzi, 2 octombrie, îi sărbătorim pe Sfântul Ciprian și Sfânta Iustina. Sfântul Ciprian a trăit în timpul împăratului Dioclețian. Acesta era cunoscut ca fiind un vrăjitor, slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Sirie și filosof. Sfânta Iustina a trăit în timpul domniei lui Deciu, în Antiohia. Fecioara Iustina a auzit vorbele unui diacon, iar acestea au făcut să înflorească în ea credința.

Despre Sfântul Ciprian se spune că acesta vrăjit-o pe Iustina. Un tânăr păgân pe nume Aglaid s-a îndrăgostit de Iustina. Dorind să o ia de nevastă, el a apelat la ajutorul lui Ciprian. Astfel, acesta trimite diavoli la fecioara Iustina să o ispitească și să aprindă în ea poftă trupească pentru Aglaid. Vrăjile lui Ciprian nu au avut nici un efect pentru că Iustina le alunga prin post și rugăciune.

Eforturile sale zadarnice l-au făcut pe Ciprian să realizeze că nu aceasta era calea lui. Astfel, el s-a botezat și a fost mai apoi hirotonit preot. Mai târziu, acesta a devenit episcop în Cartagina. Atât Sfântul Ciprian cât și Sfânta Iustina au murit pe 2 octombrie 304. Astăzi îi sărbătorim pe toți cei care poartă aceste nume sfinte.

Sursă foto: theodorosicon.wordpress.com, theodorosart.com

Loteria vizelor 3 octombrie 2018. Cum se fac înscrierile și când se afișează rezultatele... Cutremur neobișnuit în România, în urmă cu puțin timp!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x