Antena Căutare

Legea Pensiilor a trecut de Camera Deputaților! Mii de pensii vor fi recalculate! Iată care sunt categoriile vizate

Legea Pensiilor a trecut și de Camera Deputaților, astfel încât în cazul în care președintele o va promulga, multe pensii vor fi recalculate. 

Legea Pensiilor a trecut și de Camera Deputaților, astfel încât în cazul în care președintele o va promulga, multe pensii vor fi recalculate.

Potrivit Capital, în cazul în care legea va intra în vigoare, adică în toamna anului 2021, sute de mii de pensii vor fi recalculate.

"La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislaţiei anterioare devin pensii în înţelesul prezentei legi şi se recalculează prin înmulţirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referinţă (...), cu excepţia pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art.167 (adică şase luni mai târziu - n.red.)", scrie legea pensiilor recent adoptată de deputaţi.

În cazul în care, în urma recalculării va rezulta o pensie mai mică, se va păstra indemnizaţia mai avantajoasă.

"În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată. Nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim şi nici cel complet", preciza Ministerul Muncii înainte de vot.

Mii de români vor avea, însă, de câștigat de pe urma acestei legi, întrucât pensiile anticipate din prezent vor deveni pensii pentru limită de vârstă şi se vor recalcula, prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei şi a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

De cealaltă parte, pensiile anticipate parţiale fără diminuare vor deveni pensii pentru limită de vârstă şi se vor recalcula prin adăugarea perioadelor asimilate nevalorificate la stabilirea pensiei şi a eventualelor stagii de cotizare realizate până la data recalculării.

Scenariu sumbru lansat în urmă cu puțin timp! Pilonul II de pensii va dispărea... Cum reușește o româncă să câștige bani ajutând tinerii care devin părinți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x