- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Medicul Codruța Fotescu, coordonator al Compartimentului Dietetică și Bloc Alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva, s-a plâns că situația din unitatea medicală este dezastruoasă și nu mai sunt alimente pentru bolnavi.
”Situaţia la Blocul Alimentar şi Magazia de Alimente este extrem de gravă. Suntem în data de 15 ianuarie 2020 şi din referatul de alimente pe luna ianuarie anul acesta, făcut de la sfârşitul lunii decembrie 2019, avem contract făcut doar la un singur aliment: carne de pasăre (din data de 13 ianuarie 2020), din totalul de 70 de alimente, din acest motiv nu au fost făcute comenzi (contractele nefiind semnate). Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice + gustări în funcţie de alocaţie) pentru bolnavii internaţi şi medicii de gardă. Am semnalat de la sfârşitul anului trecut această situaţie, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecinţă, am avut semnale de pe secţii, zilele trecute, referitor la meniul distribuit la regim, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric, deficitar în proteine de origine animală”, se arată în memoriul transmis de medic.
De asemenea, ea a precizat că stocul prezent de alimente mai ajunge pentru trei zile, însă meniul este repetat zi de zi și insuficient caloric și nutritiv.
”Foile de alimentaţie zilnice ale bolnavilor, calculate, sunt la 50 la sută din alocaţia pe zi, tocmai datorită lipsei constante a alimentelor, la magazia de alimente a spitalului. Suntem puşi în imposibilitatea de a stabili meniul pe şapte zile, cum prevăd normele, de multe ori chiar făcut de pe o zi pe alta. El necesită reanalizare şi modificare”, arată medicul.
De asemenea, medicul s-a plâns și de faptul că bucătarii sunt insuficienți. Conducerea spitalului, însă, a reacționat dur, spunând că revolta medicului este pusă pe seama faptului că este ”an electoral”.
”Circa 80 la sută din comenzile pentru alimente au fost date, iar restul până la sută la sută sunt în faţa mea, le semnez, sunt produse minore, două - trei arome. Contractele şi referatele erau făcute, iar comenzile, în momentul în care doamna doctor a trimis acel memoriu, erau făcute. Mai sunt furnizor care nu aduc produsele de pe azi pe mâine cu produsele. O parte din ei sunt de la Constanţa, din Vâlcea şi din alte locuri. Noi nu am primit reclamaţii de la pacienţi în aceste zile, cu privire la hrană. Sunt venite ouă, mezeluri, carne, carcasă de porc, de toate”, a precizat Daniela Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, potrivit Adevărul.ro.
Virusul din China alertează autoritățile române. Cum evoluează virusul și de ce ar trebui să ne îngrijorăm... Ministrul Fondurilor Europene: Până anul viitor vom distribui peste 4,7 milioane pachete cu produse de igienă personală ...