Nu există tratament pentru variola de maimuţă care se transmite prin contact cu o persoană bolnavă sau prin fluidele sale corporale, între care saliva. Această infecţie virală se vindecă singură.
Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot apărea erupţii cutanate, adesea pe faţă, şi se răspândesc în alte părţi ale corpului, inclusiv pe organele genitale, potrivit news.ro.
Au existat discuții și controverse intense în ceea ce privește modul în care se transmite variola maimuței, iar la scurt timp după ce numărul de cazuri a explodat o țară a luat deja decizia de carantinare obligatorie. De asemenea, a existat și multă confuzie în ceea ce privește diferențele dintre varicelă și variola maimuței.
OMS avertizează că "transmiterea susținută" a bolii variola maimuței ar putea face ca virusul să înceapă să se răspândească în grupuri cu risc ridicat, cum ar fi la gravide, persoane imunodeprimate şi copii
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că ''transmiterea susţinută'' a variolei maimuţei la nivel mondial ar putea face ca virusul să înceapă să se răspândească în grupuri cu risc ridicat, cum ar fi la gravide, persoane imunodeprimate şi copii, informează Reuters.
OMS a indicat miercuri că analizează rapoarte referitoare la copii infectaţi, printre care se numără două cazuri din Marea Britanie, precizând că monitorizează cazuri similare din Spania şi Franţa. Niciunul dintre cazurile depistate la copii nu a fost grav.
Virusul care provoacă variola maimuței a fost identificat până în prezent în peste 50 de ţări situate în afara Africii unde este endemic. Numărul cazurilor este în creştere şi în ţări din Africa, a precizat OMS, solicitând intensificarea testării.
"Sunt îngrijorat de transmiterea susţinută pentru că aceasta ar sugera că virusul (se) stabileşte şi s-ar putea răspândi în grupuri cu risc ridicat, inclusiv la copii, persoane imunodeprimate şi gravide", a declarat miercuri directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un briefing online de la Geneva.
Peste 3.400 de cazuri de variola maimuţei şi un deces au fost înregistrate de la debutul focarului, în luna mai, în general în Europa
Peste 3.400 de cazuri de variola maimuţei şi un deces au fost înregistrate de la debutul focarului, în luna mai, în general în Europa printre bărbaţi care întreţin raporturi sexuale cu bărbaţi, conform unui bilanţ al OMS. De asemenea, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri şi 66 de decese în acest an în ţări în care virusul se răspândeşte de obicei, potrivit Agerpres.
Săptămâna trecută, OMS a apreciat că focarul de variola maimuţei "nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, care este cel mai înalt nivel de alertă al OMS'', după cum a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. Totuşi, el a precizat că OMS monitorizează îndeaproape focarul şi ar urma să reconvoace comisia "cât mai curând posibil" pentru o nouă evaluare a situaţiei.
Agenţia ONU a indicat că lucrează, de asemenea, la un mecanism pentru o distribuire mai echitabilă a vaccinurilor după ce ţări printre care s-au numărat Marea Britanie şi Statele Unite au sugerat că sunt dispuse să împartă vaccinurile contra variolei pe care le au stocate şi care protejează şi împotriva variolei maimuţei.
A fost cutremur în România, joi dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe și a avut o magnitudine înseamntă... Evaluare Națională 2022. Ministrul Educației a prezentat rezultatele finale de după contestații. Cum s-a schimbat situaț...