Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ludovic Orban, detalii importante despre noile restricții. Autoritățile pregătesc controale la sânge

Bucureștenii urmează să afle care sunt spațiile deschise în care măștile vor fi obligatorii. Anunț de ultimă oră al premierului Ludovic Orban. 

Spre deosebire de alte zone, în București, decizia nu a fost luată, dar acest lucru nu are nicio legătură cu plecarea în concediu a prefectului, a mai spus premierul. Deocamdată, portul măștii este obligatoriu în toate mijloacele de transport în comun, iar controalele se vor înteți, dacă este nevoie, a subliniat acesta.

„Direcția de Sănătate Publică este cea care evaluează zonele cu aglomerații, unde nu se pot respecta regulile de protejare, în special distanța fizică. Pe baza acestei evaluări, va formula o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, privind instituirea obligației de a purta masca și în spații deschise aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de ce s-a întârziat atât de mult cu anunțarea zonelor din București în care masca va deveni obligatorie, premierul a răspuns:

„Chiar dacă un prefect este în concediu, Prefectura este condusă de un sub-prefect, care are delegare.”

Coronavirus România. Un nou record al numărului de pacienți pe secțiile ATI

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.750 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 4.807 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 419 pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

Sursa video: Antena 3

Recomandari