Antena Căutare

Mama are probleme psihice, tatăl e alcoolic. El, Ninel, are zece ani și îşi vinde jucăriile în stradă ca să-şi cumpere haine de iarnă

Într-un gang din orașul Mioveni, județul Argeș, în România lui 2017, trecătorii zăresc un copil. Puștiul are zece ani și o mare responsabilitate, aceea de a-și face rost singur de bani ca să se îmbrace. 

Într-un gang din orașul Mioveni, județul Argeș, în România lui 2017, trecătorii zăresc un copil. Puștiul are zece ani și o mare responsabilitate, aceea de a-și face rost singur de bani ca să se îmbrace.

Băiețelul, pe numele său Ninel, merge în fiecare dimineață în acel loc, unde își expune jucăriile la vânzare. Scopul e unul precis! Are nevoie de bani pentru a-și cumpăra haine de iarnă.

Îl cunoaște aproape tot orașul, e crescut de mamă și de bunică, într-o familie cu o situație materială precară. Chiar și așa, vecinii spun despre el că este un copil cu bun simț, responsabil și respectuos.

O tânără de 32 de ani, vecină a familiei, a povestit, pentru Adevărul, că părinții sunt divorțați, mama are probleme psihice, tatăl obișnuiește să bea, iar bunica, singura pe care ar putea conta, se poartă adesea urât cu el.

"Sunt doi fraţi, cel mare - care îşi vinde jucăriile, are zece ani, iar cel mic are sapte ani. Locuiesc împreună cu mama şi bunica maternă în blocul M3, scara C, de pe Bulevardul Dacia din Mioveni. Băiatul îşi vinde jucăriile la gangul de lângă dispensarul din Mioveni, foarte aproape de ultima staţie de maxi-taxi din Mioveni, pe partea stângă, la vreun kilometru de Primărie. Copilul trebuie ajutat, asta e clar. Însă nu cred că ar fi o soluţie bună să li se dea bani părinţilor, în ideea că aceştia îi vor cumpăra haine. Părinţii sunt divorţaţi. Din câte ştiu, mama are unele probleme psihice, iar tatăl copiilor este alcoolic. Bunica îşi varsă des nervii pe băieţel, al cărui prenume e Ninel. Am auzit-o de multe ori din stradă cum îl înjura", a declarat pentru Adevărul vecina copilului.

Imagini cutremurătoare! Mai mulți copii din Siria plâng și aleargă disperați, în timpul unui bombardament, la o grădiniț... Veste bună pentru românii cu venituri modeste sau dizabilităţi! Cupoanele pentru alimente UE pot fi folosite după 16 noi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x