Antena Căutare

Mâncare stricată la un mare mall din București! Șapte restaurante sunt închise pentru abateri grave

De acum te vei gândi de două ori înainte de a mai ieși să mănânci în oraș, și mai ales în mall! De curând s-au descoperit aproximativ  500 de kilograme de alimente expirate și mâncare ținută la temperaturi inadecvate menținerii lor.

De acum te vei gândi de două ori înainte de a mai ieși să mănânci în oraș, și mai ales în mall! De curând s-au descoperit aproximativ 500 de kilograme de alimente expirate și mâncare ținută la temperaturi inadecvate menținerii lor. Neregulile grave au fost descoeprite la mai multe restaurante din mall-ul Sun Plaza București.

În urma a 13 controlae, inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat 17 sancțiuni în valoare de aproape 200 de mii de lei. Mai mult, au existat la câteva restaurante nereguli atât de grave încât le-au închis.

În urma efortului angajaților unor restaurante care au lucrat o noapte întreagă pentru a îndrepta lucrurile, șase localuri au primit drept de funcționare din nou. Cu toate acestea, patronii au fost avertizați că la următoarea abatere nu vor fi ierați!

490,195 kg și 28,5 litri produse alimentare în valoare de 15.511,5 lei au fost aruncate și retrase definitiv de la consumul uman și de la comercializarea pe piață. Printre acestea erau zeci de produse care se utilizau după ce au trecut de data expirării, multe dintre ele nu aveau etichetă, erau păstrate la temperaturi care favoriza stricarea acestora, spațiile de pregătire a mâncării nu corespundeau condișiilor igineice, pereții aveau urme de grăsime și aparatura murdară, cu grăsime arsă.

Președintele ANPC ia măsuri: „Retransmitem un mesaj ferm”

„Cred că, mai important decât sancționarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și, bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și respect față de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigențe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sursa: Digi24, Mediafax

Incendiu la magazia de lemne a Mănăstirii Costineşti. Focul ar fi fost pus intenţionat de o persoană deocamdată neidenti... Bucureşti: Poliţia a tras focuri de avertisment pentru a opri o maşină al cărei şofer a trecut pe culoarea roşie a semaf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x