Românii plecați la cules de sparanghel în Germania, obligați să muncească 100 de ore pe săptămână: ”Nu îi interesează de carantină!”

Românii plecați la cules de sparanghel în Germania au fost nevoiți să uite că ar fi trebuit să sărbătorească Paștele, întrucât aceștia ar fi fost obligați să muncească chiar și duminică, potrivit declarațiilor făcute de Adrian Ursu. 

În cadrul emisiunii de la Antena 3, Adrian Ursu a declarat că românii plecați la muncă în Germania îndură condiții grele și sunt obligați să muncească chiar și peste 100 de ore pe săptămână

Deși li s-au promis salarii de până la 3.000 de euro pe lună, ei au găsit altceva acolo.

”Nu vreau să exagerez, nu vreau să dramatizez situația, dar suntem asupriți. Ne-au băgat în niște barăci, ne-au promis locuri de muncă, locuri de muncă pe care nu le aveam. Am venit să câștigăm bani. Ne-au luat din aeroport, ne-au pus în așa zisă carantină și a doua zi ne-au scos la muncă în câmp. Aici sunt persoane care muncesc de la 14 ore în sus, mai mult de 100 de ore pe săptămână. Aseară de Înviere, eu unul personal, am muncit de seara de la ora 8 până dimineață la ora 8”, a declarat unul dintre muncitorii aflați în Germania.

Noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Numărul deceselor a ajuns la 451

”Sunt persoane cărora le-a fost rău, e o muncă foarte grea. Au muncit ieri pe ploaie, au rămas acasă, au venit ei acum cu un tabel, și i-au obligat să își facă bagajul și să plece. În perioada în care autogările sunt închise, gările sunt închise, cu ce să vină oamenii în țară? Fără niciun ban...Nici nu respectă carantina, ar trebui să fim un pericol pentru germani, noi ar trebui să mai stăm în carantină. Nu îi interesează”, a adăugat bărbatul.

Cu privire la pașii pe care i-a urmat pentru a ajunge în Germania, acesta a declarat că ”toată plecarea a început verbal”.

”Am primit un număr de telefon de la anumiți reprezentanți, anumite firme din România care culegeau forță de muncă. Ni s-a cerut o copie după cartea de identitate, după care am așteptat telefonul lor pentru a pleca. Ni s-a dat data plecării, pe 10 aprilie să fim la aeroport la Otopeni. La Otopeni ni s-au dat niște hârtii, așa-zisul contract, xeroxat. Pe contract, doar semnătura angajatorului. Semnătura noastră nu a dat-o nimeni. Ne-am dus la check-in, am dat actele noastre personale, ni s-a dat un bilet de avion și ni s-a spus că aterizarea este în Germania”, spune bărbatul, potrivit Antena 3.

”Am fost preluați de autoritățile germane, ni s-a făcut un test scurt contra coronavirus, adică ni s-a luat febra. Au venit autocare de la firmă, ne-au dus într-un campus de barăci, arată ca niște containere, ne-au băgat câte 2 în cameră. A doua zi ne-au cerut buletinele, iar a treia zi, când a fost Paștele catolic, am fost scoși la câmp. Nu ni s-a dat nicio sticlă cu apă”, a declarat bărbatul.

Pe de altă parte, o femeie care lucrează la sortarea și ambalarea sparanghelului a declarat, de asemenea, că, atât ea, cât și alte nouă femei au căzut din picioare după multe ore de muncă. Acestea au fost duse în barăci, fără si fie consultate de un medic, sau fără să li se administreze vreun tratament.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Ministrul de Interne NU știe câți români au plecat la muncă în Germania

Ministrul de Interne, Marcel Vela, nu are o evidență a numărului de români care au plecat la muncă în Germania, întrucât plecările în străinătate nu se raportează la MAI.

Citește și
razvan-simion-daliana-raducan-colaj
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Răzvan Simion și Daliana Răducan, apariții inedite la botezul fiului lui Dani Oțil. Ce ținute au purtat
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Mai multe articole

„Este relativ (numărul de români plecați în Germania n.r.) Vă spun de ce! Duminică am fost în Vama și sunt români care pleacă individual. NU se raportează într-un centru sau la MAI intentia unui cetățean care are drept de liberă cirulație”, a spus Marcel Vela.

Amintim că sute de români au plecat la muncă în Germania în ultimele zile, în baza unui acord între guvernele din cele două ţări. O solicitare pentru muncitori români a fost făcută şi de autorităţile din Italia.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri