Masacrul de la Dragalina a revoltat mii de localnici! 21 de mii de porci vor fi sacrificaţi şi îngropaţi. Localnicii se tem de contaminarea apei

Masacrul de la Dragalina intră în linie dreaptă! 21 de mii de porci vor fi sacrificaţi acolo, iar muncitorii sapă deja gropile uriaşe în care-i vor îngropa. Mii de localnici privesc cu spaimă peste gardul fermei. Se tem că apa le va fi contaminată.

Masacrul de la Dragalina intră în linie dreaptă! 21 de mii de porci vor fi sacrificaţi acolo, iar muncitorii sapă deja gropile uriaşe în care-i vor îngropa.

Mii de localnici privesc cu spaimă peste gardul fermei. Se tem că apa le va fi contaminată. Iar autorităţile nu îi pot asigura că nu sunt în pericol.

Aproape o săptămână s-au chinuit autorităţile din Călăraşi să găsească o soluţie pentru a scăpa de cei 21 de mii de porci de la ferma din Dragalina, în care s-a descoperit pesta porcină africană. Au hotărât să îi îngroape în incinta complexului.

Spre disperarea localnicilor, care se tem că totul se va transforma într-un dezastru ecologic. Pânza freatică se află la foarte mică adâncime.

De dimineaţă, rând pe rând, şefii de la Direcţia Sanitar Veterinară Călăraşi, dar şi de la Apele Române au trecut pe la fermă. Şi au evitat să răspundă întrebărilor.

Pentru a respecta regulile impuse prin lege, angajaţii trebuie să lase o distanţă de minimum doi metri între groapă şi pânza freatică.

În schimb, ministrul se laudă că, în România, virusul este rapid identificat, chiar dacă lupta cu el este grea.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Ultimele știri