Antena Căutare

Masca o să fie din nou obligatorie în aer liber, în anumite locuri. Care sunt zonele specifice anunțate de prefectul Capitalei

Din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus în București și pentru că în jurul școlilor se produce în general aglomerație, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat pe 6 septembrie că masca de protecție va fi din nou obligatorie în aer liber, cel mai probabil din 13 septembrie. Care sunt zonele în care oamenii vor fi obțigați să își acopere nasul și gura în exterior.

Prefectul Capitalei Alin Stoica cu mască pe față
Masca o să fie din nou obligatorie în aer liber, momentan în jurul unităţilor de învăţământ | Hepta/Shutterstock

Alin Stoiaca a anunțat că masca de protecție va fi din nou obligatorie, dar deocamdată doar în jurul unităţilor de învăţământ din București.

Masca de protecție, din nou purtată în aer liber

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat, duminică pentru News.ro, că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc marţi sau miercuri, pentru a decide prelungirea măsurii privind obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar pe 13 septembrie.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, potrivit Observator atunci când elevii se întorc în bănci.

Prefectul justifica măsura spunand că începe școala în format fizic și vor fi aglomerări mari în jurul unităţilor de invăţământ. Pentru a-i proteja pe elevi şi părinţi deopotrivă, e nevoie de această măsură.

Citește și: Ce măști au voie elevii să poarte în sălile de clasă. Cele textile nu mai sunt interzise, dar trebuie să respecte niște condiții

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri”, a afirmat Alin Stoica, duminică pentru News.ro.

De asemenea, rata de infectare a crescut în Bucureşti. Aceasta a depăşit 1 la mia de locuitori.

Noi măsuri vor fi luate de fiecare dată când rata o să crească şi o să depăşească praguri de 2 sau 3 la mia de locuitori.

Citește și: Țările din Uniunea Europeană care vor administra a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Lista

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că, în eventualitatea apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă, în cazul celor de până la clasa a 6-a, copiii trec în online 14 zile, cu posibilitatea testării la 8 zile şi a reîntoarcerii la cursuri, dacă testele sunt negative, iar în cazul celor din clasele mai mari, copiii vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot continua să înveţe faţă în faţă.

Purtarea măştii în curţile şi în aer liber aferente şcoli nu e mai obligatorie, cu excepţia festivităţii de deschidere a şcolii.

Ion Caramitru a murit. Avea 79 de ani şi era internat în spital de câteva săptămâni... Tradiții Sfânta Maria Mică: 8 septembrie 2021. Ce nu e bine să faci de Nașterea Maicii Domnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x