În ce condiții poți ieși din casă, în noaptea de Înviere, fără declarația pe propria răspundere? Informații de ultimă oră, de la reprezentantul M.A.I.

Credincioșii creștin ortodocși vor putea ieși din casă, în noaptea de Înviere, fără declarație pe proprie răspundere, cu o condiție. Purtătorul de cuvânt al MAI, informații de ultimă oră.

Comisarul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a răspuns la cele mai importante întrebări legate de noile reguli de distanțare socială.

Au nevoie oamenii de declarația pe propria răspundere în noaptea de Înviere?

„Pentru a ieși din casă, sâmbătă, nu este nevoie de niciun document, de nicio declarație pe propria răspundere, dacă persoanele rămân în apropierea locuinței. Asta, dacă au biserică în zonă și vor să asculte slujba ce, după cum se știe, anul acesta se va ține fără enoriași în biserică.

Dacă, în schimb, sunt necesare deplasări, trebuie completată o declarație pe propria răspundere.

Veste uriaşă în lupta împotriva coronavirusului. Un remediu pentru COVID-19 va ajunge în spitale, în câteva zile: „Suntem pregătiți să începem”

Tocmai de aceea, Biserica Ortodoxă Română a venit în sprijinul credincioșilor. A organizat, anul acesta, anumite echipaje, dacă le putem numi așa, de voluntari care să meargă să ducă sfintele paști persoanelor la locuințele lor.

Toate aceste activități sunt sprijinite de Ministerul Afacerilor Interne”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAI.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus, din Neatza cu Răzvan și Dani.

Reguli pentru noaptea de Înviere

Conform declarațiilor făcute Marcel Vela, forțele de ordine vor asigura ordinea publică pe toată perioada împărțirii sfintelor paști. Acesta a anunțat, marți seară, că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, să fie evitată formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. În zonele carantinate, sfânta lumină va fi dusă cu autorul personalului MAI de la centrele episcopale la parohii.

Mai multe detalii, aici: Polițiștii, jandarmii și preoții vor împărți Sfânta Lumină în seara de Înviere. Marcel Vela a anunțat cum vor primi românii lumina

Ultimele știri