Antena Căutare

Măștile textile vor fi interzise în școli. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, cu puțin timp înainte de începutul de an școlar

Ministrul Sănătății a anunțat că elevii și studenții nu vor mai avea permisiunea de a intra în unitățile de învățământ purtând măști textile, ci doar de uz medical.

Ioana Mihăilă, cu mască de protecție
Ioana Mihăilă a precizat că elevii vor purta doar măști de uz medical | Hepta

Ministrul Sănătății a anunțat că odată cu începutul de an școlar va rămâne obligativitatea purtării măștii la cursuri. Totuși, Ioana Mihăilă a precizat că elevii și studenții vor avea voie să poarte doar măști de uz medical, nu și textile:

„Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical. Nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile”, a precizat Ioana Mihăilă, potrivit Alephnews.ro

În spațiile exterioare nu va fi obligatorie masca, exceptând festivitatea de deschidere a anului școlar.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că activitățile sportive la interior vor fi permise fără mască, dacă incidența d einfectare în localitate nu depășește 2 la mia de locuitori.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, nou scenariu înainte de începerea școlii. Cine ar putea merge la școală, dacă incidența crește peste 6 la mie

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a completat ministrul.

Școlile se deschid în format fizic de pe 13 septembrie

Într-o conferință anterioară, alături de ministrul Educației, Ioana Mihăilă a explicat în ce condiții se va menține școala deschisă, după 13 septembrie.

Cei doi miniștri au precizat că pragul incidenței de infectare care va impune modificări asupra formatului fizic de desfășurare a cursurilor, pentru toți elevii, este cel de 6 la mie.

Citește și: Ce înseamnă "modelul francez" de învățare pe care l-a propus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din toamnă

“Am agreat că prioritatea tuturor este menţinerea şcolilor deschise cât mai mult timp posibil şi oferirea posibilităţii de învăţământ în format fizic. Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la şcoală trebuie să le oferim un cadru sigur şi continuarea anumitor măsuri de protecţie aşa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv purtarea măştii în şcoală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste şase ani, purtarea măştii în spaţii deschise însă nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea pentru activităţile sportive ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spaţiu deschis, iar pentru activităţi sportive în spaţii închise se va decide în funcţie de incidenţa din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfăşura în spaţii închise sau nu, desfăşurând această activitate fără mască”, a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Ioana Mihăilă a afirmat că în ceea ce privește posibilitatea vaccinării în şcoli continuă discuţiile cu Comitetul Naţional de Organizare a Activităţilor de Vaccinare.

“Despre vaccinarea în şcoli continuăm să avem discuţii tehnice cu Comitetul Naţional de Organizare a Activităţilor de Vaccinare şi să adaptăm scenariile în funcţie de particularităţile fiecărei comunităţi şi a fiecărei şcoli, urmând ca decizia finală să vă fie comunicată cât de curând posibil”, a transmis Mihăilă.

Martin Adler, veteran din Al Doilea Război Mondial, s-a reunit cu copiii pe care i-a salvat. Imaginile au ajuns virale... La nici 2 ani, Lyuda Kuzina s-a pierdut în pădure și a fost găsită abia după 72 ore. Ce le-a spus salvatorilor i-a făcut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x