Medic român stabilit în Franța, avertisment cumplit: ”Durata de izolare insuficientă poate fi dramatică!” Cum ar putea fi prevenit un al doilea val de îmbolnăviri

Radu Lupescu, medic român stabilit la Strasbourg, Franța, susține că prevenirea unui al doilea vârf de îmbolnăviri este deosebit de importantă. 

Medic român stabilit în Franța, avertisment cumplit: ”Durata de izolare insuficientă poate fi dramatică!”

Așadar, în cadrul unui interviu, Radu Lupescu, medic specializat în anestezie și terapie intensivă și președinte al Asociației medicilor din clinica Rhéna de la Strasbourg, una dintre cele mai moderne clinici din Franța, a declarat că împiedicarea unui al doilea val de îmbolnăviri este esențială. În caz contrar, durata de izolare poate fi dramatică, întinzându-se pe parcursul multor luni.

„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!

Confrom acestuia, împiedicarea unui al doilea val de îmbolnăviri, ”poate chiar mai mare decât al doilea”, depinde de tendința oamenilor de a nu mai respecta distanțarea socială, în special în preajma sărbătorilor. Mai exact, potrivit acestuia, în cazul în care durata de izolare va fi insuficientă, atunci situația poate degenera, ajungând să ne confruntăm cu al doilea val de morți.

De asemenea, pentru ca această pandemie să se oprească ar trebui ca aproape 60 la sută din populație să fie imunizată.

Ultima oră! Alte 333 de cazuri noi de coronavirus în România! Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 6633

”Din păcate, după primul val de teste serologice vedem că mai puțin de 10% din populația regiunii in care trăiesc eu este imunizată. Deocamdată au fost făcute putine teste, dar informații (neconfirmate) date de un laborator din Lombardia susțin că, în acea regiune foarte grav afectată de epidemie, ar fi doar 15% testați pozitiv cu testul serologic. Dacă aceste date se confirmă, ar înseamna că suntem departe de numărul de oameni care ar trebui să fi fost in contact cu virusul pentru a opri epidemia. Asta mai înseamnă că fără vaccin sau tratament adecvat, imunitatea naturală va fi atinsă cu prețul unui număr important de morți.”, susține medicul.

Pentru a preveni un noul val de îmbolnăviri avem nevoie, de asemenea, de un tratament ori de un vaccin.

”Dacă un vaccin nu este așteptat înainte de mai multe luni, totuşi, numărul mare al pacienților tratați poate să ne dea destul de rapid indicații asupra unui tratament eficace”, mai spune el.

Coronavirus în România, cifre oficiale

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 318 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 333 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În Suceava sunt 1.731 de cazuri, în Bucureşti - 774. Două judeţe, Timiş şi Hunedoara, au depăşit pragul de 300 de cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 231 de pacienţi.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 24.020 de persoane. Alte 71.293 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 67.204 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 379 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.791 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.822.256 de lei.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri