Antena Căutare

Medicamente la mica intelegere! Efectele licitatiilor centralizate in spitalele romanesti

Mica intelegere din spitalele romanesti e boala grea. Pana se schimba regulile de achizitie a medicamentelor si aparaturii medicale, unii mai trag sfori, sa le pice si lor un comision. Altii stau relaxati pentru ca sunt siguri ca regulile noi nu le vor incurca vechile socoteli

Managerii spitalelor se grabesc sa faca ultimele achizitii inainte ca licitatiile pentru aparatura si medicamente sa fie realizate doar de catre Ministerul Sanatatii.

Chiar si acum, pe ultima suta de metri, inainte de schimbarea regulilor de achizitie, se gasesc medici care sa profite de sistemul pe care l-au folosit ani de zile si care le-a mai picurat ceva in buzunare. Spre exemplu, o firma sau un produs recomandate de un doctor sef de sectie cantaresc ceva la stabilirea unei achizitii.

Achizitiile de ultim moment nu sunt ilegale. Doar ca ar trebui si acum sa respecte niste reguli.

“Le recomandam sa nu faca acorduri cadru de lunga durata si sa faca doar pe ce-i trebuie, pe urmatoarea perioada, pe trei, patru luni, cinci luni”, a declarat ministrul Sanatatii Raed Arafat.

La jumatatea anului viitor, Ministerul Sanatatii va incepe achizitiile centralizate. Pana atunci, competitia va fi mult mai mare si mai serioasa intre companiile farmaceutice pentru a profita de sustinerea "medicilor care-ti pun o vorba buna".

EXCLUSIV! Romanii sunt zilnic furati la cantar in magazinele si pietele din Romania... Ultimele pregatiri inaintea paradei de Ziua Nationala a Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x