Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Molnar Geza, reputat medic epidemiolog, mesaj pentru România! „Urmează două vârfuri de infectare cu COVID-19, fără discuții!”. Când se vor înregistra

Reputatul medic epidemiolog Molnar Geza are veşti bune pentru România, în contextul epidemiei de coronavirus. COVID-19 nu va ajunge să facă ravagii la fel ca în Spania și Italia, din punctul său de vedere. 

Săptămâna aceasta Italia va atinge vârful de infectare cu Covid 19, iar Spania a depăşit deja China ca număr de decese. În acest context, experţii virusologi avertizează că ţara noastră ar putea avea două mari vârfuri de infectare cu COVID-19.

Medicul Molnar Geza a confirmat acest lucru, dar a precizat că măsurile de izolare ne pot salva de situaţiile disperate prin care trec acum Spania şi Italia.

„Cele două vârfuri fără nicio discuţie vor urma, primul vârf acum, în săptămâna aceasta, sau maximum în 10 zile. Va urma un platou şi după sărbătorile de Paşte, când din nou va exista o creştere previzibilă.

Fără nicio discuţie, decizia pentru limitarea mişcării şi aşa-zisa distanţare socială este absolut necesară. Nu vom ajunge la situaţia actuală a Italiei sau a ceea ce există în momentul de faţă în Spania.

Chiar două-trei luni de zile nu putem să ţinem toată populaţia în carantină, dar pe o perioadă de o săptămână, 10 zile, poate să fie extrem de bine venită sub toate aspectele epidemiologiei”, a spus medicul epidemiolog Molnar Geza.

Recomandari