Antena Căutare

Medicul Virgil Musta, cel care a vindecat zeci de pacienți infectați cu COVID-19, apel către români: "Purtați mănuși și mască doar în locurile aglomerate. Spălați-vă pe mâini"

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, acolo unde mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus s-au vindecat, le recomandă românilor să poarte măști în spații închise. 

În cadrul unui interviu pentru Antena 3, el a declarat că purtarea măștilor trebuie să devină obligatorie pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus. Evident, oamenii n-ar trebui să uite să se spele pe mâini.

"Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare. La fel și cu masca. Nu o purtăm dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă, dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii", a mai afirmat medicul.

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost demis de la șefia comisiei anti-COVID: ”Pandemia ne învață multe lucruri. Nu comentez decizia ministrului!”

În ceea ce privește situația din spitalul în care lucrează, acesta a declarat că lucrurile sunt sub control.

"Situația este ținută sub control. Deocamdată capacitatea spitalului nu este depășită. Noi permanent externăm pacienți vindecați și internăm pacienți bolnavi. În ultimul timp a crescut numărul de cazuri și severitatea lor. La Terapie Intensivă bătălia e mult mai dificilă. Noi trebuie să avem grijă ca pacienții noștri să nu ajungă la Terapie Intensivă, ceea ce implică tratamente moderne, astfel încât boala să nu ajungă să avanseze până la stadiul de boală critică", a spus Virgil Musta la Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

România a depășit 10.000 de cazuri de infecții cu noul coronavirus

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 527 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Orban: Practic, cetăţenii au nevoie de măşti chirurgicale, măştile cu trei pliuri, acestea sunt produsele pe care le recomandăm

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

MS: 31 de molecule noi, introduse în lista medicamentelor compensate şi gratuite... Guvernul a suplimentat fondurile la schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x