Antena Căutare

Meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii din clasele la care predau.

Colaj cu Sorin Cîmpeanu și un profesor de matematică Galerie
Sorin Cîmpeanu a anunțat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau | Shutterstock & Hepta

Sorin Cîmpeanu a anunțat că meditațiile cu profesorul de la clasă vor fi interzise prin lege. Această interdicție figura într-un ordin de ministru din 2018, care nu a fost respectată. Ministrul a precizat că această interdicție ar putea fi aplicată în anul școlar 2022-2023, iar profesorii care vor continua să-și mediteze în particular elevii de la clasă vor fi pasibili de sancțiuni.

Ministrul a precizat că meditațiile nu pot fi interzise, ele reprezentând un drept al unei pregătiri suplimentare. Astfel, după ce interdicția va fi aplicată prin lege, elevii vor putea face meditații cu alți profesori față de cei de la clasă.

„Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți interzice unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației", a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la Digi24.

Citește și: Elevii vor avea o nouă disciplină la școală. Cum se numește și ce vor studia elevii de liceu

Motivul pentru care în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasă. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a prezentat argumentele pentru care meditațiile cu dascălul de la clasă vor fi interzise. Sorin Cîmpeanu a precizat că meditațiile realizate cu profesorul de la clasă pun în pericol relevanța notelor și obiectivitatea, dar și interesul profesorului de a-și da silința ca elevii să nu aibă nevoie de pregătire suplimentară.

Citește și: Când a aflat ce meserie are mama unei eleve, profesorul a avut o reacție ce i-a enervat pe mulți. Ce a putut acesta să facă

„Pe de altă parte, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă, pe care apoi îl notează.

Pe de altă parte, pentru a asigura obiectivitatea în activitatea de predare și evaluare la clasă, personalului didactic de predare îi este interzis - dorim să propunem prin lege - să desfășoare meditații cu elevii de la clasă, având obligația să depună eforturi pentru eliminarea necesității pregătirii suplimentare, la modul general. Și asta pentru a atinge profilul de competențe al absolvenților din ciclul în care predă", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că vor exista și sancțiuni pentru profesorii care nu vor respecta legea: "După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a spus ministrul.

„Cu siguranță luăm în calcul și sancțiuni pentru nerespectarea legii. Și în acest moment profesorii sunt obligați să realizeze un plan de pregătire, de învățare individualizată. Dar acest lucru nu se respectă, din păcate. Nici alte lucruri nu se respectă din lege și asta ne pune în fața necesității de a prevedea într-un proiect de lege și sancțiuni pe măsura gravității abaterilor de la lege", a mai precizat Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, a existat o prevedere care interzicea medicaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectat.

Vladimir Putin ar fi tratat cu sânge de căprioară și ar fi însoţit de neurochirurgi la fiecare pas. Moscova ar vrea să ș... Cristian Popescu Piedone, nou mesaj din închisoare. „Mi-e dor de clătitele și de gogoșile pufoase”. Ce scrisoare a trans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x