Antena Căutare

Înțepătura țânțarilor, pericol de sezon! Metoda ingenioasă, la îndemâna oricui, pentru a scăpa de pișcături

Bâzâie, înţeapă şi ne tulbură somnul, mai ales în nopţile călduroase de vară. În România, de obicei, întepatura tântarilor nu provoacă mai mult decât o simplă mâncarime, însă persoanele mai sensibile sau copiii pot face reacţii alergice periculoase.

Înţepăturile de ţânţari sunt nu doar neplăcute, dar şi extrem de periculoase în cazul persoanelor alergice.

"Persoanele alergice pot sa sufere mai mult in sensul ca pot face reactii locale mai extinse mai severe si care dureaza mai mult. Uneori se pot şi infecta dacă sunt scărpinate", explică Poliana Leru, medic alergolog.

Citește și: Cum se scoate o căpușă și cum arată pielea după mușcătură! Simptome ce te trimit la medic

Farmaciile s-au pregătit încă de a începutul sezonului cu remedii pentru ţânţari. Pentru a scăpa deneplăcerile cauzate de aceste insecte, e important sa preveniți întru totul.

"Sunt tot felul de alte obiecte care se pot pune in buzunar. Sunt un fel de lantisoare. Toate emanand un miros puternic. Noi vedem din ce in ce mai multi pacienti care vin inclusiv cu retete pentru medicamente deoarece au fost muscati de capusa, de insecte, de tantari agresivi", explică un farmacist.

Metode pentru a ține țânțarii la distanță

Oamenii au şi alte metode de a ţine ţânţarii la distanţă.

"Cu fel de fel de spray-uri, si de spiralele din alea pe care le dau foc, si cu maciulii din alea care le inmoi in spirt si fac fum. cu ce pot. (...) Mergem pe metodele babesti, dat cu spirt asa ca sa se mai calmeze locul putin", sunt doar câteva dintre păreri.

Ca să evităm înţepăturile de ţânţari sunt recomandate bluzele cu mâneci lungi, mai ales când mergem în parcuri. În case sunt recomandate plasele de protecţie la ferestre. De asemenea, cu cât ţinem gunoiul menajer în casă mai mult, cu atât atragem mai mulţi ţânţari

Șoferul bătut până a intrat în moarte cerebrală de niște tineri care nu purtau mască de protecție are trei copii. Soția ... Cursuri gratuite de limba engleză de la National Geographic Learning, pentru elevi și profesori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x