Antena Căutare

Metrorex si RATB anunta greva de solidaritate pe 1 iunie

Angajatii Metrorex si RATB vor fi in greva de solidaritate cu cei din sectorul bugetar pe data de 1 iunie. Ion Radoi, presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania, a anuntat, vineri dimineata, ca este posibil ca, dupa data de 1 iunie, sindicalistii de la Metrorex si RATB sa intre in greva generala pe termen nelimitat, daca li se vor reduce salariile.

In urma discutiilor avute cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, majoritatea mijloacelor de transport in comun au anuntat ca vor circula in timpul grevei de la 1 iunie. Este vorba despre un procent de 85%, menit sa asigure circulatia populatiei.

Decizia a fost luata in urma faptului ca masurile de austeritate anuntate de Guvern nu ii vor afecta cu adevarat pe cei de la RATB.

Astfel, metrourile, tramvaiele si troleibuzele nu vor circula intre orele 4:00 - 16:00.

In cazul RATB, liderii sindicali au explicat ca este hotarat sa intre in greva sindicatul care ii reprezinta pe angajatii din transportul electric (tramvaie si troleibuze). Autobuzele ar putea circula, in cazul lor nefiind luata deocamdata o decizie privind intrarea in greva.


Pe data de 31 mai vor intra in greva generala sindicalistii din Invatamant si functionarii publici. De asemenea, vor declansa actiuni de protest, printre altii, angajatii Serviciilor de Ambulanta si cei ai penitenciarelor.

Metrorex si RATB, în greva pe 1 iunie... Daniel Funeriu: "BAC-ul se va desfasura in conditii normale incepand din 31 mai"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x