Antena Căutare

Ministerul Educatiei: 79% dintre copii, inscrisi in clasa I si pregatitoare in prima etapa

Catalin Baba, ministrul Educatiei, a anuntat ca 79% din totalul celor 302.223 de copii recenzati au fost inscrisi in clasa pregatitoare si in clasa I.

"In prima etapa au fost inregistrate 236.068 de fise, dintre care 95.435 (40 la suta) pentru inscrierea in clasa pregatitoare si 142.633 pentru clasa I, toate acestea fiind validate. La nivel national au fost recenzati 302.223 de copii, ceea ce inseamna ca in prima etapa au fost inscrisi in invatamantul primar 79% dintre acestia, pondere apropiata de ceea ce am estimat noi, respectiv in jur de 80%", a declarat Catalin Baba.

De asemenea, ministrul a precizat ca peste media pe tara la inscrieri in invatamantul primar sunt judetele Timis (93%), Neamt si Botosani, cu 91%, si Giurgiu cu 90%.

In legatura cu numeroasele schimbari de domiciliu ale familiilor pentru inscrierea copiilor intr-o anumita unitate de invatamant, cat si declaratia privind apartenenta la o anumita etnie, ministrul a spus ca acestea sunt facute pe proprie raspundere, fiecare asumandu-si semnarea unor astfel de documente.

Foto: Intactimages

Impuscaturi in apropierea Guvernului: Doi hoti de masini, capturati... Primaria Capitalei a declarat razboi chioscurilor si tarabelor ilegale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x