Antena Căutare

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, audiat la DNA! Și-a dat “binecuvântarea” pentru cartea lui Becali și acum își riscă libertatea

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a venit, luni, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului.

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a venit, luni, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului.

Ancheta vizează mai mulți profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea, scrie news.ro.

Mitropolitul Ardealului și-a dat “binecuvântarea” pentru ca Gigi Becali să scrie în penitenciar cartea "Muntele Athos, patria ortodoxiei" şi a girat astfel publicarea ei.

Becali a scris în cei doi ani în care a stat în penitenciar cinci cărţi: "Muntele Athos, patria ortodoxiei", "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Becali Parlamentul Europei şi Parlamentul României".

De asemenea, mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanţă ştiinţifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării şi fără a cunoaşte viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate.

Totodată, ar fi existat persoane care au acceptat să elaboreze lucrări cu un aparent caracter ştiinţific şi care au fost asumate ulterior de persoanele condamnate.

“Lucrările pretins a fi fost realizate în penitenciar citează opere la care autorul nu a avut acces nici la bibliotecă, nici online, iar timpul dedicat elaborării lucrărilor este în mod obiectiv insuficient pentru un asemenea demers (de exemplu 12 ore pentru o lucrare de 180 de pagini ori 6 ore şi 40 de minute pentru elaborarea unei lucrări de 212 pagini). În aceste împrejurări, concluzia este că autorul real este o altă persoană”, potrivit DNA.

Bacalaureat. Fiţuicile şi scrisul pe palmă sunt istorie! Cum s-a copiat anul trecut la examene. Dispozitivele de fraudat... Alertă METEO! Un nou val de caniculă vine peste România. Urmează zile de foc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x