Mobilizare uriașă de forțe! Echipaje ISU din cinci județe participă la o competiție de descarcerare

În perioada 21-22 iunie, la Brasov se va desfasura etapa a doua a Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordarea Primului Ajutor Calificat. In aceasta runda vor participa pompieri brasoveni si colegii lor de la inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Competitie de descarcerare

În perioada 21-22 iunie, la Brașov se va desfășura etapa a doua a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat. În această rundă vor participa pompieri braşoveni şi colegii lor de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ISU Braşov, în această fază a competiţiei participă loturile formate din personalul selectat anterior pentru fiecare probă distinctă, pe baza celor mai bune rezultate. Concursul este structurat pe două probe - Descarcerarea din vehicule, care are ca obiective dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte descarcerarea victimelor, identificarea celor mai bune metode/tehnici de descarcerare din vehicule, promovarea unor idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare etc, precum şi Acordarea primului ajutor calificat.

Acordarea primului ajutor calificat are ca principale obiective aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului cu privire la pacienţii traumatizaţi, dezvoltarea competenţelor în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor pacienţilor traumatizaţi, încurajarea acordării unei îngrijiri prespitaliceşti la nivel superior, crearea unui spectru mai larg al principiilor şi tehnicilor de îngrijire prespitalicească a pacienţilor traumatizaţi etc.

Concursul se desfăşoară în parcarea unui mall din oraş, premierea câştigătorilor fiind prevăzută pentru vineri după-amiază.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri