Antena Căutare

România: Nămeţi care ajungeau la etajul doi al unui bloc şi tancuri care bătătoreau zăpada. Iarna lui februarie 1954 VERSUS 2016, mijloc de ianuarie

Mijlocul lunii ianuarie, anul 2016: Meteorologii au emis Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru mai multe județe din țară. Ninsoarea a început, utilajele sunt pe străzi, drumurile au fost închise, școlile nu mai țin cursurile.

Mijlocul lunii ianuarie, anul 2016: Meteorologii au emis Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru mai multe județe din țară. Ninsoarea a început, utilajele sunt pe străzi, drumurile au fost închise, școlile nu mai țin cursurile.

2016, România. Iarnă! Șoferi împotmoliți, drumari depășiți, curent electric picat

Situația este sub control. Cel puțin teoretic. Căci în pratică, drumarii sunt depășiți de situație, mai mulți șoferi au rămas împotmoliți în șant, călătorii din gări și aeroporturi așteptă de ore bune, iar oamenii din zone rurale nu au curent electric. România anului 2016.

În anul 1954, însă, România se confrunta cu cea mai grea iarnă din istorie! Viscolul s-a înregistrat în patru reprize, iar vântul a atins o viteză record în Bucureşti.

Acum 62 de ani, fără o lună: 173 cm, cel mai gros strat de zăpadă din istorie

Februarie 1954, o lună cu semnificaţie importantă pentru Administraţia Naţională de Meteorologie: iarna a lovit mai puternic ca niciodată. Pe lângă viteza de 126 km/h a vântului din Bucureşti, un alt record consemnat în 3 februarie 1954 a vizat cantitatea maximă de zăpadă depusă: 115,9 l/mp în 24 de ore, la Griviţa. E drept, nu aveam autostrăzi la acea vreme, însă drumurile erau drumuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai gros strat de zăpadă din istoria măsurătorilor ANM a fost măsurat tot atunci, la Călăraşi: 173 cm, troienele atingând însă în unele zone din sud-estul ţării şi cinci metri. Ca să înţelegeţi mai bine gravitatea problemei, gândiţi-vă că zăpada ajungea până la etajul al doilea al unui bloc.

În iernile geroase din trecut, zăpezile depășeau adesea doi metri; Credit foto: Vasile Ernu/Facebook

Primele informaţii despre dezastrul care s-a abătut asupra României au fost transmise de „Scânteia" în numărul din 5 februarie.

Cum se desfășoară traficul din Capitală în condițiile de viscol și ninsoare abundentă: Vezi AICI imagini LIVE din Bucure... Scăpăm de ninsori, dar vine gerul! Începând de luni, temperaturile vor scădea considerabil, până la -18 grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x