Antena Căutare

NASA avertizează! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ

Un asteroid cu diametrul de aproximativ 400 de metri va trece pe lângă Terra, miercuri, la o distanţă de 1,8 milioane de kilometri, a anunţat NASA, care precizează că nu există un risc de impact între acest corp ceresc şi planeta noastră, informează Reuters.

Un asteroid cu diametrul de aproximativ 400 de metri va trece pe lângă Terra, miercuri, la o distanţă de 1,8 milioane de kilometri, a anunţat NASA, care precizează că nu există un risc de impact între acest corp ceresc şi planeta noastră.

Asteroizi de mici dimensiuni trec cu regularitate pe lângă Terra, însă asteroidul 2014 J025, descoperit în mai 2014, este cel mai mare corp ceresc de acest tip care se va apropia de planeta noastră după anul 2004. El se va apropia de Pământ până la o distanţă de 1,8 milioane de kilometri - de 4,6 ori mai mare decât distanţa medie dintre Terra şi Lună, scrie news.ro.

Având la dispoziţie numeroase date ştiinţifice despre acest asteroid, colectate pe parcursul mai multor ani, specialiştii de la NASA au putut să îi calculeze traiectoria cu un grad ridicat de precizie. 2014 J025 nu va fi vizibil cu ochiul liber, însă pasionaţii de astronomie vor putea să îl vadă cu ajutorul unor telescoape obişnuite, timp de una sau două nopţi, începând din seara de miercuri.

Acest asteroid va ajunge din nou aproape de Terra, la o distanţă similară, abia peste 500 de ani. În 2004, un asteroid cu diametrul de 5 kilometri, denumit Toutatis, a trecut pe lângă Terra la o distanţă echivalentă cu patru lungimi lunare (aproximativ 1,6 milioane de kilometri).

Specialiştii de la NASA monitorizează în această perioadă un alt asteroid, 1999 AN 10, ce are un diametru de 800 de metri, care va trece pe lângă Terra la o distanţă de doar 380.000 de kilometri (mai mică decât distanţa Pământ-Lună), în anul 2027.

Iarnă în plină primăvară! Cinci judeţe, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol... Lecție de cinste și respect! O poliţistă din Hunedoara a găsit 1700 de lei, uitați într-un bancomat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x