Antena Căutare

Zone cu restricție de circulație, din cauza epidemiei de coronavirus, în România! Tătaru: „Avem transmitere comunitară accentuată”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul crescut de infectări cu noul coronavirus. Oficialul a făcut un apel la populația României să respecte regulile de igienă și distanțare socială.

Zone cu restricție de circulație, din cauza epidemiei de coronavirus, în România! Tătaru: „Avem transmitere comunitară accentuată” Galerie
Zone cu restricție de circulație, din cauza epidemiei de coronavirus, în România! Tătaru: „Avem transmitere comunitară accentuată” | Hepta

„De două săptămâni și jumătate suntem într-o creștere de cazuri. Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut și creșteri peste 300-400. Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată.

Au fost momente în serile trecute în care am transferat pacienți din Ploiești la București. Suntem într-un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite și o respectare parțială a măsurilor de distanțare socială. În acest context, avem această creștere a cazurilor. Avem anchete în desfășurare în toată țara.”, spune ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai spus că se vor lua decizii cu privire la ce s va întâmpla, pentru români, după data de 1 iunie și că, deocamdată, nu au existat discuții referitoare la închiderea transportului între România și Bulgaria.

Citește și: Ce se întâmplă cu coronavirusul, de fapt, vara! Ce îl poate distruge, în 11 minute! Medicii: „Mare atenție, ați putea fi păcăliți”

„Rămâne că mâine să mai discutăm despre această problemă și vom lua o decizie. Noi discutăm poziționarea fiecărei țări în parte. Noi suntem în partea galbenă a acestei liste.

Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială.

Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical.”, a mai declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

Nelu Tătaru: Posibile zone de carantină, în România

Ministrul Sănătății a mai spus, la Digi24, că dacă vor apărea focare de coronavirus, atunci autorităţile ar putea restricţiona circulaţia în anumite zone, precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.

Citește și: Trei noi simptome ale COVID-19, recunoscute oficial! „Apar la două sau chiar 14 zile de la infectarea cu noul coronavirus”

„Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulenţă crescută şi sunt afectate grupele de risc. Am văzut şi tineri afectaţi”, a mai spus Tătaru.

România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”, a precizat ministrul Sănătății.

I-a crescut nota de la 4,60 la 8,10, la Evaluarea Națională 2020, după ce a făcut contestație! Părinții, revoltați!... Doctorul Virgil Musta, despre ce li se întâmplă unor persoane declarate „vindecate” de COVID-19! Ce rămâne în corpul lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x