Antena Căutare

Noi concedieri la Bechtel: Peste 800 de oameni vor fi disponibilizati

Bechtel trimite din nou in somaj muncitorii care lucreaza la constructia autostrazii Transilvania. Peste 800 de oameni vor fi disponibilizati. Oamenii vor intra in somaj incepand de luni, acestia urmand sa primeasca deciziile de concediere esalonat pe tot parcursul lunii februarie.

Procedura de concediere colectiva a fost initiata de Bechtel la sfarsitul anului trecut si urma sa fie aplicata din 20 ianuarie. A fost amanata insa cu zece zile in urma interventiei Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj, la cererea Sindicatului Cartel "Alfa", unde este afiliat Sindicatul "Transilvania" al angajatilor Bechtel.

"Am reusit sa amanam zece zile, cu ajutorul ITM Cluj, inceperea procedurii de concediere colectiva, dar acum nu mai putem face nimic. De luni, se va trece la inmanarea deciziilor de concediere pentru cei 830 de angajati ai Bechtel. Va fi un proces esalonat, treptat, care se va derula pe tot parcursul lunii februarie, astfel ca, la 1 martie, toti angajatii sa fie plecati. Vor ramane cativa oameni pentru conservarea lucrarilor de la Suplacu de Barcau si pentru paza utilajelor de la Camp-ul de la Savadisla", au declarat sindicalistii de la Bechtel.

Concedierea colectiva, sustin membrii sindicali, are loc din cauza Guvernului, "care nu si-a achitat datoriile catre Bechtel pentru lucrarile realizate in 2010 si nu a gasit resurse financiare pentru continuarea lucrarilor, desi a promis acest lucru".

Pe 4 decembrie, premierul Emil Boc a anuntat ca lucrarile la Autostrada Transilvania vor continua in anul 2011, chiar daca finantarea va fi numai de la bugetul de stat.

Constructia autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, in momentul in care autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Din cauza opririi lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Sursa: Antena3

Oprescu: Riscam sa nu mai putem acorda subventii la incalzire iarna viitoare... Bistrita: Baiat de 15 ani, injunghiat dupa o cearta intr-un bar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x