Antena Căutare

Noua atentionare de ploi pentru nord-estul tarii

O noua avertizare de cod galben si portocaliu ploi si inundatii va fi intra in vigoare de luni dimineata, de la ora 9.00, si va fi valabila pana marti, pentru mai multe judete din nord-estul tarii, a declarat, duminica, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

"In aceasta seara vom emite o atentionare incepand de maine, de la ora 9,00, pana marti. Cantitatile de precipitatii sunt de 20-40 de litri pe metru patrat. Daca suprafata solului ar fi uscata nu ar crea nicio problema, dar avand in vedere ca intreaga cantitate de apa se scurge, repet, in aceste trei zile vom emite si vom actualiza pentru aceasta regiune, in fiecare zi, o atentionare pentru zonele in care se depasesc 20-40 de litri pe metru patrat",


Cantitatile mari de precipitatii vizeaza urmatoarele judee: Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Harghita, Neamt, Iasi, Covasna, Vrancea, Galati, Vaslui si Bacau.


Directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Petre Stanciu, a adaugat ca a fost emisa atentionare de cod rosu pe Oltul Superior, Raul Negru si Homoroade, urmand ca in cateva ore sa fie instituit cod rosu si pe Prut, pe sectorul Oroftiana-Radauti Prut.

VIDEO! Tabloul complet al dezastrului facut de ploi!... VIDEO! Incendiu devastator la Focsani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x