Antena Căutare

O familie care deține un adăpost de câini, acuzată că ţine animalele doar ca să obţină bani de pe urma lor: ”A furat un câine de pe proprietate privată!”

O familie din Medgidia este acuzată de voluntari că face bani pe seama câinilor fără stăpân.

Animalele luate din centre de ecarisaj le-ar aduce lunar membrilor familiei mii de euro proveniţi de la străinii care ar vrea să adopte căţeii. Banii nu ar fi folosiţi însă pentru îngrijirea animalelor, unele dintre ele bolnave. Deşi ar exista inclusiv o pagină pe care căţeii din adăpost sunt promovaţi, proprietarii adăpostului spun că acuzaţiile sunt false.

Scandalul între proprietarii adăpostului şi voluntarii care îşi ţin câinii acolo a început din pricina unui căţel adoptat internaţional.

”Doamna a luat un câine și l-a dat în adopție. A furat un câine de pe proprietate privată.”, s-a plâns o femeie.

În timp ce voluntarii spun că au luat animalul legal, proprietarii adăpostului îi acuză pe aceştia de furt. Aşa că au refuzat să-i lase să mai ia câini de acolo, în ciuda faptului că la poarta lor au ajuns şi inspectorii pentru protecţia animalelor, şi poliţia.

”Un câine pe care îl dețin legal cu acte, care trebuia să plece astăzi în adopție internațională. Câinele e înregistrat pe numele meu, pot dovedi cu acte acest lucru. Proprietarii de aici nu doresc să ne dea acest câine.”, a declarat Raluca Butan, activist pentru Protecția Animalelor.

Cu argumentul că este curtea lor şi câinii le aparţin, proprietarii adăpostului au spus că nu vor să discute cu nimeni. Voluntarii spun însă că este vorba despre mai mult: oamenii s-ar folosi de adăpostul ilegal pentru a cere bani de la străinii iubitori de animale. Ar avea si o pagina de net prin care promovează căţeii şi ar exista chiar şi mesaje care să dovedească asta.

Plângere ar fi depus şi proprietarii adăpostului, pentru furt, şi voluntarii care se ocupă de adopţii pentru că unul dintre câinii care le aparţin ar fi sechestrat. Până la soluţionarea problemei, chiar şi reprezentanţii de la Protecţia animalelor recunosc că au colaborat cu adăpostul pentru găzduirea a 4 căţei.

Vouchere de vacanță în 2020. Românii ar putea primi tichete de vacanță de mai multe ori pe an... Elevii îşi cer drepturile în instanţă! Mai multe consilii locale din Constanța, date în judecată pentru neacordarea burs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x