O nouă grevă în învățământ și cursuri sistate? Profesorii sunt revoltați că au salarii mai mici decât șoferii de primărie

Legea salarizării şi revoluţia fiscală îi duc în pragul grevei pe dascălii din judeţul Gorj. Sindicatele din educaţie ameninţă cu protestele, după ce noile măsuri din domeniul fiscal au redus salariile, în loc să le crească, aşa cum promiseseră guvernanţii.

Legea salarizării şi revoluţia fiscală i-a revoltat pe dascălii din județul Gorj care sunt deciși să protesteze. Sindicatele din educaţie ameninţă cu protestele, după ce noile măsuri din domeniul fiscal au redus salariile, în loc să le crească, aşa cum promiseseră guvernanţii.

Profesorii spun că, după transferul contribuțiilor de la angajat la angajator, creșterea cu 25% la salariu nu se va resimți. Asta în condițiile în care un profesor debutant, care avea în luna decembrie a anului trecut un venit net de 1.440 de lei, de la 1 ianuarie 2018 va primi o majorare de doar 55 de lei.

De asemenea, sporurile nu se mai acordă, deși dascălii ar avea acest drept. Unul dintre ele se referă sporul pentru calculator, care nu se va mai acorda decât profesorilor de informatică, scrie Digi 24.

O altă nemulțumire are legătură cu reducerea posturilor din mai multe unități școlare.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri