Antena Căutare

O nouă taxă controversată: taxa "de deces" pentru cei bogaţi. Pe cine va afecta această lege

Aproximativ 100.000 de familii foarte bogate ar putea simţi povara noii taxe ”de deces”.

Aproximativ 100.000 de familii foarte bogate ar putea simţi povara noii taxe ”de deces”.

Taxa care s-ar putea introduce în Australia ar urma să colecteze în jur de 5 miliarde de dolari într-un an, potrivit lui Tim Costello, preşedintele Community Council for Australia.

Mai multe ţări, inclusiv Statele Unite şi Marea Britanie, au deja ceea ce se numeşte taxă de deces sau de moştenire, a cărei scop este de a obţine o parte din banii lăsaţi moştenire de oamenii bogaţi generaţiilor mai tinere.

OECD, Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, a anunţat deja că această taxă ar trebui luată în considerare, dar că una dintre problemele majore ar urma să fie faptul că oamenii ar începe să îşi transfere averile înainte de a muri pentru a evita taxa. Tim Costello spune însă că acesta nu este un motiv destul de întemeiat pentru a renunţa la idee.

”Două lucruri sunt sigure în viaţă, moartea şi taxele; dacă trebuie să plăteşti taxe cel mai mult moment este după ce ai murit; lichidezi bunuri şi încă poţi lăsa mare parte din avere copiilor”, spune acesta.

Nu ai muncit cel puțin 15 ani? Atunci trebuie să ştii asta! Nu vei beneficia de pensie!... Revoltător! A murit după ce a aşteptat patru ore o ambulanţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x