Antena Căutare

Oamenii de știință, un nou avertisment privind complicațiile date de coronavirus: ”Avem 10 milioane de persoane vindecate, dar au deficiențe mari. Daunele pe termen lung pot fi uriașe!”

Apar noi detalii privind felul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus în organismul uman. Mai exact, oamenii de știință atrag atenția că aceasta poate provoca complicații neurologice grave, între care inflamații, psihoze și chiar delir. 

Oamenii de știință, un nou avertisment privind complicațiile date de coronavirus: ”Avem 10 milioane de persoane vindecate, dar au deficiențe mari. Daunele pe termen lung pot fi uriașe!”

Conform unui studiu realizat de cercetători de la University College London (UCL), 43 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au suferit numeroase complicații, între care disfuncții temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale şi leziuni ale nervilor ori alte consecinţe grave la nivelul creierului.

Această cercetare nu vine decât să confirme faptul că infecția cu noul coronavirus afectează, în anumite cazuri, și creierul.

E alertă mondială! OMS a confirmat că virusul Covid-19 se transmite prin aer. Oamenii se pot infecta mergând pe stradă, dacă inspiră particulele

''Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei - probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii '20 şi '30 după pandemia de gripă din 1918", a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.

Articolul continuă după reclamă

Primele date au arătat că infecția cu COVID-19 determină probleme respiratorii

COVID-19 este în mare parte o boală respiratorie care afectează plămânii, însă neurologii şi medicii specialişti în probleme ale creierului susţin că dovezile care apar privind impactul său asupra creierului sunt îngrijorătoare.

''Îngrijorarea mea este că acum avem milioane de oameni cu COVID-19. Şi dacă într-un an avem 10 milioane vindecaţi, iar acei oameni au deficienţe cognitive... acest lucru le va afecta capacitatea de munci şi de a-şi desfăşura activităţile de zi cu zi'', a declarat Adrian Owen, neurolog la Western University din Canada, într-un interviu acordat Reuters.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

În studiul UCL, publicat în jurnalul ştiinţific Brain, nouă pacienţi cu inflamaţie cerebrală au fost diagnosticaţi cu o boală rară numită encefalomielită acută diseminată (ADEM), care este mai obişnuită la copii şi poate fi declanşată de infecţii virale.

Cercetătorii au notat că, în mod obişnuit, ar avea un pacient adult cu ADEM pe lună la clinica lor specializată din Londra, însă acest număr a crescut la cel puţin unul pe săptămână pe durata efectuării studiului, situaţie pe care au descris-o drept ''o creştere îngrijorătoare''.

FOTO | Proteste violente în Serbia după reimpunerea stării de urgență. Clădirea Parlamentului din Belgrad a fost asaltată

''Având în vedere că boala există de doar câteva luni, s-ar putea să nu cunoaştem încă ce daune pe termen lung poate cauza COVID-19'', a spus Ross Paterson, coautor al studiului. ''Medicii trebuie să fie conştienţi de posibilele efecte neurologice, diagnosticul precoce putând îmbunătăţi rezultatele pacientului'', a completat el, potrivit Agerpres. Potrivit lui Owen,

De asemenea, Owen susține că dovezile care apar subliniază necesitatea efectuării unor studii de amploare, detaliate şi a colectării datelor la nivel global pentru a se putea evalua cât de frecvente sunt astfel de complicaţii neurologice şi psihiatrice.

Tânără de 18 ani, dată în judecată de Spitalul Județean din Arad după ce a susținut că medicii i-ar fi cerut să accepte diagnosticul de COVID-19: ”Asta e defăimare!”

Adrian Owen conduce un proiect internaţional de cercetare la covidbrainstudy.com unde pacienţii se pot înscrie pentru realizarea unei serii de teste cognitive astfel încât să se poată observa dacă funcţiile creierului lor au fost afectate în urma COVID-19.

''Această boală afectează un număr enorm de oameni'', a spus Owen. ''De aceea este atât de important să colectăm aceste informaţii acum'', a adăugat specialistul.

Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de 12 milioane

Numărul total de cazuri de infectare cu noul coronavirus a ajuns miercuri la 11.955.112, potrivit datelor centralizate de worldometres.info. Peste jumătate, 6.902.360, sunt cazuri de bolnavi vindecați. În total, 546.721 de oameni au murit din cauza pandemiei, la nivel mondial.

Primele imagini de la tragedia petrecută la o benzinărie din Dâmboviţa. Doi morți, după ce un șofer nu s-a asigurat când... „Nu am niciun respect pentru cei care nu poartă mască”. Primul mesaj al lui Tom Hanks, după ce a învins lupta cu noul co...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 24 ianuarie 2025. Puya și Marius Moga, cele mai informații despre premiera X Factor
Super Neatza, 24 ianuarie 2025. Puya și Marius Moga, cele mai informații despre premiera X Factor Vineri, 24.01.2025, 10:54
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x