Antena Căutare

Obiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău. Combinația greșită făcută de multe persoane pe timpul verii

Cu toate că poate părea banal, există unele lucruri de care trebuie să ții cont ca să nu mai fii pișcat de țânțari. Află din rândurile de mai jos ce greșeală fac multe persoane în perioada verii!

Obiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău. Combinația greșită pe care o fac multe persoane pe timpul verii Galerie
Obiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău. Combinația greșită pe care o fac multe persoane pe timpul verii | Shutterstock

Pișcăturile de țânțari pot fi extrem de iritante și nu o singură dată ne-am trezit în situația în care eram singurul din grupul nostru înțepat de aceste insecte. Însă, există o explicație pentru acest fapt, iar ea se referă tocmai la ce alegi să îți pui pe piele.

Citește și: De ce ne mănâncă ciupiturile de țânțari. Care e explicația specialiștilor

Obiceiul banal care atrage țânțarii în jurul tău

De regulă, insectele sunt atrase de culori aprinse, dar și de mirosuri intense. Așa că, recomandarea este ca pe timpul verii să eviți culorile stridente, care ar putea face ca țânțarii să roiască în jurul tău.

Cu toate că poate părea banal, încearcă să porți cât mai multe ținute închise la culoare sau neutre, mai ales atunci când știi că vei petrece mai mult timp afară.

Un alt obicei care ar putea atrage țânțarii este parfumul pe care îl porți. Un miros puternic, în combinație cu haine stridente, poate face ca aceste insecte să se lipească scai de tine, potrivit Fanatik și Antena 3.

La fel de important ca cele numerate mai sus este și ca resturile alimentare să nu fie aruncate în curte sau în spațiile în care îți desfășori activitatea, potrivit celor două surse citate mai sus.

Citește și: Lista bolilor transmise de țânțari. Ce ingrediente active ne protejează de mușcăturile periculoase

Trucuri naturiste la care poți apela pentru a scăpa de înțepăturile de țânțari

Cu toate că în comerț au apărut tot felul de soluții care odată aplicate pe corp pot ține la distanță țânțarii, există și unele trucuri mai la îndemână prin care să alungăm aceste insecte deranjante.

Un ajutor de nădejde în îndepărtarea țânțarilor sunt plantele aromatice, iar printre acestea numărăm chiar lavanda. Pe lângă aspectul încântător și mirosul plăcut, lavanda este recomandată, pentru că reușește să țină țânțarii la distanță.

Printre alte plante benefice, mai enumerăm cimbrul, busuiocul, mărarul, dar și menta, iar pentru cei care suportă mirosul, usturoiul pisat poate fi și el un ajutor de încredere.

Frunzele de nuc au și ele o putere destul de mare atunci când vine vorba de a ține țânțarii la distanță. Datorită concentrației ridicate de iod, frunzele de nuc arse într-un bol vor răspândi un miros pe care aceste insecte îl detestă. Același lucru este valabil și în cazul frunzelor de dafin.

Trebuie să avem mare grijă la înțepăturile de țânțari, căci, prin mușcăturile lor, se pot transmite boli extrem de grave, printre care precizăm malaria sau febra galbenă.

Rezultate Bacalaureat 2023. Câți elevi au promovat examenul, câți au luat nota 10 la BAC și când se depun contestațiile... Cine este Andreea Corb, regina TikTok-ului când vine vorba de mâncare. Cum a ajuns să fie îndrăgită de majoritatea român...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x