Antena Căutare

Ministrul Educației anunță când va începe școala. Elevii ar putea să revină la cursuri în luna iunie

Elevii s-ar putea întoarce la școală în luna iunie, iar examenele vor fi date înainte de vacanță, potrivit unui document. Ministrul Educației, însă, Monica Anisie, va anunța ce se va întâmpla cu școala în câteva ore, în cadrul unei conferințe de presă. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

"Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (...) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale", a precizat Anisie la Realitatea Plus.

În cursul zilei de astăzi, ea va susține o conferință de presă în care va anunța ce măsuri vor fi luate.

Anunțul vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, prelungirea stării de urgență până la data de 16 mai.

Consilier local din Câmpulung Moldovenesc, cercetat penal după ce a postat pe Facebook o listă cu medici şi personal med... Şase noi decese provocate de coronavirus - patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 55 şi 94 de ani/ Toţi p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x