Căutare Live

OMS cere schimbări drastice! O nouă categorie de vârstă, cea mai vulnerabilă în fața COVID-19

România a înregistrat un nou record negativ al numărului de îmbolnăviri în doar 24 de ore. situația îngrijorătoare a atras atenția experților de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care cer schimbări urgente.

OMS cere schimbări drastice! O nouă categorie de vârstă, cea mai vulnerabilă în fața COVID-19

Profimedia

Mai multe țări din Europa se confruntă cu o explozie a cazurilor noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Îngrijorător, spun specialiștii OMS, este faptul că tot mai mulți tineri sunt expuși virusului.

„Din rapoarte atât la nivel naţional, cât şi sub-naţional, vedem că acum creşterea cazurilor în numeroase ţări este în principal în grupa de vârstă cuprinsă între 20 şi 39 de ani”, a declarat dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, pentru Euronews.

Specialiștii din Franța și Germania explică fenomenul. Potrivit acestora, motivul pentru care tot mai mulți tineri sunt depistați cu noul coronavirus este faptul că aceștia implementează măsurile de distanţare social mai rar şi au mai multe contacte.

Sarah, o tânără de 32 de ani, care lucrează pentru o fundaţie non-profit din Paris, a spus că are contact cu la fel de mulţi oameni ca până acum de când s-au deschis barurile şi cafenelele. Ea a spus, pentru Euronews, că majoritatea oamenilor pe care îi cunoaşte nu sunt preocupaţi de focar.

„Nu am nici o teamă în ceea ce priveşte virusul, deoarece sunt într-o populaţie tânără şi nu sunt la risc. Nu prea mă întâlnesc cu oamenii care sunt la risc.

Vine un punct în care dorinţa de a relua viaţa normală este mai puternică decât teama de a muri”, a spus Sarah.

Reprezentantul OMS cere schmbări drastice, pentru stoparea răspândirii COVID-19.

„Problema-cheie aici este adaptarea comunicării noastre câtre acest segment de populaţie şi eliminarea ideii că tinerii sunt mai puţin vulnerabili”, a spus dr. Kluge.

Coronavirus România. Un nou record negativ de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți.

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră! Măsuri restrictive: "este momentul să fim extrem de fermi"... Se schimbă regulile, la mare, în România! Restricții noi! Unde și între ce ore va fi obligatorie masca! Ce se va întâmpl...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Parteneri
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Catine.ro
Ultimele știri
x