Utilizarea măștilor de protecție este ceva mai complicată decât sunt mulți oameni tentați să creadă.
OMS susține că dacă sunteți sănătoși, trebuie să purtați o mască numai în cazul în care aveți grijă de o persoană cu infecție suspectată de coronavirus. Purtați o mască dacă tușiți sau strănutați. Măștile sunt eficiente numai atunci când sunt utilizate în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor și cu frecarea acetora cu dezinfectant sau săpun și apă.
Dacă porți o mască, trebuie să știi cum să o folosești și să o dai jos corect.
Înainte de a pune o mască, curăță mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă. Acoperiți gura și nasul cu mască și asigurați-vă că nu există decalaje între față și mască.
Evitați să atingeți masca în timp ce o folosiți. Totuși, dacă faceți acest lucru, curățați-vă mâinile cu dezinfectant sau săpun și apă. Înlocuiți masca cu una nouă imediat ce aceasta se umezește și nu reutilizați măști de unică folosință.
Pentru a elimina masca: scoateți-o din spate (nu atingeți partea din față a măștii); o aruncați imediat într-un coș închis; curățați mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă.
Organizația Mondială a Sănătății a publicat o listă cu 10 mituri legate de protejarea și tratatrea împotriva COVID-19. România se confruntă deja cu cazuri de persoane care trebuie să stea în carantină, acasă ori la spital. CNAS precizează că cei asigurați pot beneficia de concediu, plătit cu 75% din salariul brut, dar au voie și la indemnizație de carantină.
Autoritățile susțin că nu a fost identificat un al doilea caz de coronavirus în România! Anchetă epidemiologică de amplo... Klaus Iohannis, prima reacție după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România: ”Nu există niciun motiv rea...