Căutare Live

Sfaturi de la Organizația Mondială a Sănătății. Cum se poartă corect masca de protecție. Video

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că o mască trebuie purtată doar până când aceasta devine umedă. De asemenea, atunci când arunci o mască, nu treubuie să atingi decât elasticul care se prinde pe cap, anumță OMS.

Cum se poartă corect masca de protecție

Utilizarea măștilor de protecție este ceva mai complicată decât sunt mulți oameni tentați să creadă.

OMS susține că dacă sunteți sănătoși, trebuie să purtați o mască numai în cazul în care aveți grijă de o persoană cu infecție suspectată de coronavirus. Purtați o mască dacă tușiți sau strănutați. Măștile sunt eficiente numai atunci când sunt utilizate în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor și cu frecarea acetora cu dezinfectant sau săpun și apă.

Autoritățile susțin că nu a fost identifical un al doilea caz de coronavirus în România! Anchetă epidemiologică de amploare în Gorj

Dacă porți o mască, trebuie să știi cum să o folosești și să o dai jos corect.

Înainte de a pune o mască, curăță mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă. Acoperiți gura și nasul cu mască și asigurați-vă că nu există decalaje între față și mască.

Evitați să atingeți masca în timp ce o folosiți. Totuși, dacă faceți acest lucru, curățați-vă mâinile cu dezinfectant sau săpun și apă. Înlocuiți masca cu una nouă imediat ce aceasta se umezește și nu reutilizați măști de unică folosință.

Pentru a elimina masca: scoateți-o din spate (nu atingeți partea din față a măștii); o aruncați imediat într-un coș închis; curățați mâinile cu soluții dezinfectante pe bază de alcool sau săpun și apă.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat o listă cu 10 mituri legate de protejarea și tratatrea împotriva COVID-19. România se confruntă deja cu cazuri de persoane care trebuie să stea în carantină, acasă ori la spital. CNAS precizează că cei asigurați pot beneficia de concediu, plătit cu 75% din salariul brut, dar au voie și la indemnizație de carantină.

Monica Pop, anunț important despre românul infectat cu coronavirus: „Este purtător, nu bolnav! Dacă n-are boala, ce să tratezi la el?"

Autoritățile susțin că nu a fost identificat un al doilea caz de coronavirus în România! Anchetă epidemiologică de amplo... Klaus Iohannis, prima reacție după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România: ”Nu există niciun motiv rea...
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce,...
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022. Săgetătorii suferă din dragoste. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 octombrie 2022 vine cu multe transformări pentru nativii din zodia...
Parteneri
Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan
Catine.ro
Ultimele știri
x