Antena Căutare

Operațiunea de strângere a pachetelor cu droguri continuă la Constanța. Peste 150 de kilograme de cocaină pură, aduse de valurile mării

Peste 150 de kilograme de droguri au fost găsite în ultimele zile pe litoralul Mării Negre, iar operaţiunea de căutare a coletelor continuă pe plajele din județul Constanța. Oamenii legii spun că nu este exclus ca marea să mai aducă astfel de pachete cu cocaină la mal și sfătuiesc pe toți cei care găsesc un astfel de pachet să anunțe autoritățile.

Peste 150 de kilograme de droguri au fost găsite în ultimele zile pe litoralul Mării Negre, iar operaţiunea de căutare a coletelor continuă pe plajele din județul Constanța. Oamenii legii spun că nu este exclus ca marea să mai aducă astfel de pachete cu cocaină la mal și sfătuiesc pe toți cei care găsesc un astfel de pachet să anunțe autoritățile.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Isacces, în judeţul Tulcea, cu prilejul inaugurării noului sediul al Sectorului Poliţiei de Frontieră, că nu are informaţii că Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) nu ar fi funcţionat în ultimele săptămâni, aşa cum au apărut unele informaţii în spaţiul public. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, citat de news.ro, în perioada 5 - 8 aprilie, pe litoralul din judeţul Constanţa au fost găsite 152 de kilograme de droguri.

Activităţile au loc în cadrul unui dosar de trafic de droguri şi sunt derulate de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

Pe litoralul Mării Negre, se desfăşoară, în continuare, operaţiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conţine droguri.

Autoritățile din Constanța: "Nu deschideți pachete pe care le găsiți pe plajă! "

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IGPR.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Isacces, în judeţul Tulcea, cu prilejul inaugurării noului sediul al Sectorului Poliţiei de Frontieră, că nu are informaţii că Sistemul Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR) nu ar fi funcţionat în ultimele săptămâni, aşa cum au apărut unele informaţii în spaţiul public.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La rândul său, şeful Poliţiei de Frontieră, Adrian Popescu, a spus tot la Isaccea, că nu există noţiunea de oprire pentru sistemul SCOMAR.

“În spaţiul public a apărut ideea că sistemul SCOMAR a fost oprit. Nu există această noţiune. (...) Putem discuta despre condiţii meteo care cumva au dus la imposibilitatea de a asigura detecţia cum se întâmplă şi astăzi. Astăzi la Constanţa a fost ceaţă şi nu a putut fi făcută detecţia decât în proximitatea ţărmului Mării Negre”, a spus şeful Poliţiei de Frontieră.

Foto: news.ro

Cine este bărbatul care s-a spânzurat de podul de la Mărăcineni, după o ceartă cu iubita! Urma să se căsătorească în lun... „Credeţi că e simplu să vină cineva să întrebe dacă îl laşi să moară?”. Situație revoltătoare pentru bolnavii de cancer!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x