Antena Căutare

Pacienții nu mai au voie să primească vizitatori! Măsurile, impuse în mai multe spitale din țară!

Situație alarmantă în România! Medicii au anunțat că pacienții nu mai au voie să primească vizitatori, chiar dacă aceștia sunt membri de familie sau apropiați! 

Situație alarmantă în România! Medicii au anunțat că pacienții nu mai au voie să primească vizitatori, chiar dacă aceștia sunt membri de familie sau apropiați!

Avertismentul a fost transmis deja în mai multe spitale din țară și vine pe fondul creșterii numărului de decese cauzat de gripă.

O pacientă a Institutului Oncologic Regional Iaşi a murit, după ce în salonul în care se afla a intrat o persoană care avea gripă. De altfel, Institutul a intrat în carantină, după ce mai mulţi pacienţi au contractat această boală!

Femeia care a murit de gripă, la Iaşi, a luat virusul de la un vizitator. Era internată la Oncologie. Trupul slăbit de leucemie nu a putut face faţă bolii.

Un om răcit sau gripat nu are ce să caute în apropierea unei rude internate în spital, mai ales dacă acesta are o boală foarte gravă!

Pentru că numărul de viroze şi gripe a crescut alarmant, autorităţile fac apel la persoanele cu boli cronice să meargă la medic din timp, dacă au simptome de răceală.

Însă tocmai aglomeraţia din spitale este un motiv de îngrijorare pentru medici. Din cauza valului de viroze, Spitalul Sfântul Spiridon, din Iaşi, a impus restricţii de acces. La fel şi Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde medicii vor să evite situaţia în care un vizitator îmbolnăveşte pacienţii.

Această măsură vine pe fondul unei creşteri semnificative a cazurilor de răceli sau gripe.

Specialiştii spun că numărul de îmbolnăviri ar putea fi limitat, dacă populaţia ar fi conştientă că poate lua măsuri de prevenire.

Însă, în stradă, beneficiile vaccinării sau diferenţa dintre o gripă şi o răceală rămân concepte destul de neclare.

Specialiştii estimează că valul de viroze şi gripe va persista până în luna aprilie. În ultima săptămână, 283 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă.

Vremea rea afectează zborurile pe Aeroportul Henri Coandă: Cinci curse au fost redirecţionate din cauza ceţii... O nouă grevă în învățământ și cursuri sistate? Profesorii sunt revoltați că au salarii mai mici decât șoferii de primări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x