Antena Căutare

Pana unde duce munca in exces? O tanara din Bucuresti a ajuns in coma la spital

O angajata in varsta de 30 de ani a unei societati de colectare a datelor din Bucuresti cu sediul pe Splaiul Unirii, mama a doi copii, a fost dusa marti seara la spital, dupa ce s-a prabusit la locul de munca. Acum aproape 3 ani, soarta Ralucai Stroescu a fost si mai dura: tanara a decedat in urma unui program prelungit de munca.


Medicii spun ca doar aparatele o mai tin in viata pe femeia in varsta de 30 de ani. Dupa primele investigatii, i-a fost descoperit un edem cerebral foarte mare si o iregularitate in functionarea inimii. Din cauza resuscitarii prelungite, doctorii se tem ca i-a fost afectat creierul.

Tanara lucra la o firma de colectare a datelor de pe Splaiul Unirii. Familia acesteia sustine ca in ultimul timp muncea foarte mult la schimbarea unui limbaj de programare cerut la serviciu si era foarte stresata. Femeia este casatorita si are doi copii.

Cazul Raluca Stroescu

Pe 22 aprilie aprilie 2007, Raluca Stroescu, auditor financiar al companiei Ernst&Young din Bucuresti, a fost gasita moarta in propria locuinta, dupa ce avusese un program de munca extrem de lung, fara pauze si plin de stress. Cu doua zile in urma, ea lesinase la locul de munca, a fost consultata si trimisa acasa, unde a fost gasita apoi moarta.

Ea lucrase intensiv in ultimele trei saptamîni la un proiect important de audit. In aceste trei saptamani, femeia ar fi slabit sapte kilograme, dupa propria marturisire pe care o facuse unei colege cu cateva zile inainte de lesinul de vineri, 20 aprilie.

Studiu: Din ce in ce mai multi lucreaza suplimentar

Conform unui sondaj realizat de site-ul de recurtare Myjob, citat de Mediafax, peste jumatate din angajati lucreaza zilnic peste program. Motivele sunt fie ca se tem sa nu-si piarda locul de munca, fie ca au preluat din sarcinile colegilor concediati in urma restructurarilor. Un procent de 51,95% din totalul angajatilor fac zilnic ore suplimentare, iar 12,67% raman de cel putin doua ori pe saptamana la serviciu dupa terminarea programului.

De asemenea, 4,9% lucreaza dupa orele de program de patru ori pe luna si 1,57% o singura data pe luna.

Sondajul Myjob a fost efectuat online in perioada februarie-martie, pe un esantion de peste 4.200 de respondenti.

Foto: cariereonline.ro

Avertizare cod galben de ninsori si viscol in Bucuresti si 20 de judete... Trei raniti intr-un accident de autobuz in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x