Parchetul General: Procurorul Nicolae Solomon, membru al CSM, audiat ca martor la SIIJ într-un dosar care vizează modul de desfăşurare a activităţii unora dintre membrii Secţiei pentru procurori

Procurorul Nicolae Andrei Solomon, membru al CSM, a fost audiat, luni, ca martor, la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, într-un dosar care vizează" modul de desfăşurare a activităţii unora dintre membrii Secţiei pentru procurori", arată Parchetul General.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie l-au audiat, luni, în calitate de martor, pe procurorul Solomon Nicolae Andrei, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, precizează reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Dosarul penal în care a avut loc audierea nu vizează activitatea Secţiei pentru procurori, ca şi componentă a Consiliului Superior al Magistraturii, ci vizează modul de desfăşurare a activităţii unora dintre membrii Secţiei pentru procurori", arată sursa citată.

Anterior, Secţia pentru procurori a CSM a precizat că doi membri, Nicolae Solomon şi Florin Deac, au fost citaţi la SIIJ, ca martori în două dosare deschise în 2018, iar informaţii despre citarea lor de către procurorul Adina Florea "s-au scurs" în mass-media înaintea desfăşurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal.

"Secţia pentru procurori apreciază că citarea a doi membri ai Secţiei în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informaţiilor privind cele două activităţi procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parţial negativă a propunerilor Ministrului Justiţiei de ocupare a funcţiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secţiei, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituţională", arată sursa citată.

Sursa : news.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri