Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Participarea Armatei Române la Exerciţiul Defender Europe 20, anulată din cauza epidemiei de Covid-19

Participarea Armatei Române la Exerciţiul Defender Europe 20 a fost anulată din cauza epidemiei de Covid-19, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Aproximativ 400 de militari ar fi urmată să participe la exerciţii în Estonia, Letonia şi Georgia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de MApN, în scopul prevenirii şi limitării răspândirii virusului COVID-19, Armata României nu va mai participa la exerciţiile Saber Strike, respectiv Swift Response, conectate Exerciţiului Defender Europe 20.

"Sănătatea militarilor şi a populaţiei din jur reprezintă o prioritate maximă pentru Armata României. Armata României acţionează cu responsabilitate şi profesionalism, contribuind la efortul naţional de combatere a epidemiei, având pregătite forţe şi mijloace care desfăşoară activităţi de sprijin al autorităţilor centrale şi locale, la solicitarea acestora", arată sursa citată.

Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic şi naţiunile gazdă.

Planul iniţial prevedea participarea militarilor români la exerciţii în Estonia, Letonia şi Georgia, fiind vorba de detaşamente din cadrul forţelor terestre, aeriene şi navale, însemnând aproximativ 400 de militari şi 50 de mijloace tehnice.

Sursa : news.ro

Recomandari