Antena Căutare

EXCLUSIV!Pasi mici spre o viata noua - Povestea unei fetite de 6 ani care a primit a doua sansa in urma unui transplant de rinichi

La nici doua saptamani dupa ce a intrat intr-o operatie rara si riscanta, a iesit pe portile spitalului cu o noua sansa la viata. Primita, pentru a doua oara, chiar de la mama ei. Fetita de 6 ani care a trecut cu bine peste transplantul de rinichi a fost externata de la Cluj si e in drum spre casa. Primul ei gand: sa faca o petrecere.

Pe cat de mici, pe atat de siguri sunt acum pasii Mariei. Putin dupa pranz, la aceeasi ora la care, acum 12 zile, intra in sala de operatie, astazi copila a lasat in urma salonul de spital in care a prins din nou viata. Iar bunicul, al doilea tata pentru fetita de sase ani, a asteptat-o sa o duca acasa.

Maria va mai trece prin controale si trebuie sa-si continue tratamentul si acasa. Are insa in fata speranta unui alt viitor. Unul normal.

Transplantul salvator

Maria, o fetita de sase ani a inceput o viata noua, dupa ce acum aproape doua saptamanni a primit un rinichi de la mama sa. Profesorul Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, a facut, pe 11 iulie, transplantul parţial de rinichi de la mamă la copil, o operaţie realizata, în premieră, în 2007, tot la Cluj.

Acum insa a fost mult mai greu si tot o premiera, avand in vedere diferenta mare de varsta dintre donator si pacient. In ciuda riscurilor, totul a decurs perfect, iar la sfarsitul aceastei saptamani mama si fiica se vor intoarce acasa.

Fara o operatie de transplant renal, Maria ar mai fi trait cel mult un an, potrivit medicilor de la la Instititutul de Urologie si Transplant din Cluj-Napoca, in mainile carora mama si fiica si-au incredintat viata. Prin urmare, specialistii au trebuit sa se grabeasca, iar cea mai rapida solutie a fost transplantul unui fragment dintr-un rinichi al mamei. Partea grea a operatiei a fost potrivirea vaselor rinichiului matur cu cele ale copilului, care sunt de zece ori mai mici. La o saptamana de la operatie, Maria a zambit din nou, iar acum a plecat deja acasa. In toamna, Maria are toate sansele sa mearga la scoala, in Clasa I.

Admitere la liceu: Toti cei 382 de candidati inscrisi in etapa a II-a, admisi la prima optiune... Mai multe strazi din Targu Jiu au fost inundate dupa o furtuna puternica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x