Antena Căutare

Penitenciarul Codlea inchiriaza detinuti

In vreme de criza, solutii de criza! Penitenciarul Codlea inchiriaza detinutii firmelor care au nevoie de mana de lucru. Si toata lumea are de castigat la aceasta afacere: bugetul penitenciarului creste, detinutilor li se scade din pedeapsa in functie de numarul zilelor de munca iar patronii scapa de taxele la stat, au mana de lucru ieftina si uita si de birocratie.

18 detinuti de la Penitenciarul Codlea se pregatesc in fiecare dimineata de o noua zi de munca, dar nu in inchisoare, asa cum ar fi normal, ci in afara, la service-uri auto, tamplarii sau firme de curierat.

Unii dintre ei lucreaza de aproximativ cinci ani.

Ca ei sunt insa multi in penitenciar, insa nu toti trec de comisiile de selectare. Pentru restul exista insa activitatile din interiorul penitenciarului.

La finalul programului, detinutii se intorc in penitenciar. Iar dupa ispasirea pedepselor acestia isi pot pastra locurile de munca.

Angajatorii ii platesc pe detinuti cu 5,5 lei pentru ora de munca. Contractul de munca se face direct intre penitenciar si firma angajatoare.

Patronii firmelor la care sunt angajati detinutii se declara multumiti de activitatea pe care acestia o depun si incurajeaza integrarea lor in societate.

Copil de patru ani si mama sa, batuti cu lantul... Ambuscada cu profesori la Inspectoratul Scolar din Buzau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x