Obrazul subţire cu cheltuială se ţine! Românii plătesc pentru aceleași haine dublu față de englezi, francezi sau nemți

 

  Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Însă pentru români, cheltuiala este dublă, dacă aleg să se îmbrace din magazinele cu renume. Pentru aceleaşi haine, plătim de două ori mai mult faţă de englezi, francezi sau nemţi. Ceea ce pentru ei este un chilipir, pentru noi este un moft, pentru că avem şi venituri mult mai mici.


O explicaţie care ar trebui să-l mulţumească pe cumpărătorul curios. O geantă care costă în Anglia puţin peste 40 de lei, se vinde în magazinul din România, aproape la preţ dublu.

Un alt magazin, o altă explicaţie. De această dată, o pereche de cizme reduse la 730 de lei, pe care o găsim într-un magazin identic, tot din Anglia, la doar 400 de lei.

Situaţia este aceeaşi, indiferent de produs sau de marcă. Mai mult, în străinătate preţurile sunt cu 50 la sută mai mici decât la noi, în condiţiile în care veniturile medii ale salariaţilor sunt duble faţă de ale noastre.

În acelaşi timp, lipsesc şi outlet-urile care să creeze concurenţă. Puţini sunt cei care compară preţurile magazinelor din mall, cu cele din străinătate. Iar perioada reducerilor îi încântă.

O variantă prin care puteţi economisi bani şi îmbină utilul cu plăcutul sunt excursiile pentru cumpărături, organizate în marile oraşe europene, în perioada reducerilor.

FOTO CREDIT

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe